Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Her yönüyle Demba Ba

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/07/2014 - 16:37 GMT+3

Beşiktaş'ın anlaştığı Senegalli forvet oyuncusu Demba Ba, son 8 sezonda attığı 98 golün 8'ini geçen yıl Chelsea formasıyla kaydetti.

Demba Ba

Görsel kaynağı: Eurosport

Ba, Chelsea'nin Paris Saint Germain ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçının 87 dakikasında attığı golle takımının adını son 4'e yazdırmıştı. Senegal Milli Takımı formasını 18 kez giyen Müslüman oyuncu, dinine bağlılığıyla tanınıyor.
Senegal göçmeni yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak 25 Mayıs 1985'te Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaya gelen Ba, futbola 7 yaşında başladı. 1999 ile 2004 yılları arasında sırasıyla Port Autonome, Frileuse ve Montrouge takımlarında oynayan Senegalli futbolcu, profesyonel kariyerine ilk adımı, o dönem Fransa 4. Ligi'nde mücadele eden Rouen'de attı.
Rouen'de geçirdiği 2005-2006 sezonunda 22 gol atan Ba, Belçika Birinci Ligi ekiplerinden Mouscron'un dikkatini çekti. Büyük kısmını sakat geçirdiği 2006-2007 sezonunda 8 gol kaydeden ve ilk kez Senegal Milli Takımı'na seçilen Ba, sonraki sezon Almanya İkinci Ligi'nde (Bundesliga 2) yer alan Hoffenheim'a gitti. Attığı 12 golle Hoffenheim'ın Bundesliga'ya yükselmesine yardımcı olan forvet oyuncusu, 3 yıl daha Alman kulübünde kaldıktan sonra 2010-11 sezonunda İngiltere Premier Ligi'nin yolunu tuttu.
Adadaki ilk yılında oynadığı West Ham United'da 13 maçta 7 kez fileleri havalandıran Ba, 2011'in yazında 3 yıllığına Premier Lig'in köklü ekiplerinden Newcastle United'a gitti. İngiltere'deki en parlak zamanlarını yaşadığı siyah-beyazlı formayla çıktığı 58 karşılaşmada 29 gol kaydeden Senegalli futbolcu, Chelsea'nin dikkatini çekti.
Londra temsilcisiyle 2012-13 sezonu ortasında 8,5 milyon euro karşılığında 3,5 yıllık sözleşme imzalayan Ba, yarım sezonda 6 gole imza attı. Ba, Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho'nun takımın başına geçtiği geçen sezon ise 29 maçta forma giydi ve 8 kez ağları sarstı.
Ba, Chelsea'nin 8 Nisan'da Paris Saint Germain ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçının 87 dakikasında attığı golle takımının adını son 4'e yazdırmıştı. 29 yaşındaki Ba, üst düzey liglerde oynamaya başladığı 2006-2007 sezonundan bu yana çıktığı 240 maçta 98 gol attı. 1,89 metre boyundaki forvet oyuncusu, 18 kez terlettiği Senegal Milli Takımı forması altında ise 4 gol kaydetti.
Geçen sezon ligi 3. sırada bitiren ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden Chelsea'nin teknik patronu Mourinho, Samuel Eto'o, Fernando Torres ve Ba'dan oluşan hücum hattının performansından memnun olmadığını sık sık dile getirmişti.
"Burası Hollywood değil, Uhud"
Transfer için İstanbul'a gelmesini ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "dembabafoot" isimli hesabına Türkçe "Ben geldim" yazan Müslümün oyuncu, dinine bağlılığıyla tanınıyor.
Ba, dini inancını da sosyal medya platformları üzerinden de her fırsatta yansıtıyor. Twitter hesabından "Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz" hadisini paylaşan futbolcunun, "dembabafoot" isimli Instagram hesabında, haziran ayının sonunda Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine kentlerine gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin birçok fotoğraf yer alıyor.
Senegalli golcüyü camide uyurken veya Kabe'yi gösteren fotoğraf kareleri arasında Medine'deki Uhud Dağı ile ilgili paylaşımı göze çarpıyor. Ba'nın çektiği fotoğrafla ilgili, "Burası Hollywood değil, Uhud" yazması dikkati çekiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam