Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İsmail Kartal: Diriliş günümüz 22 Mart

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/03/2015 - 07:28 GMT+2

Teknik direktör İsmail Kartal, şampiyonluk reçetesini yazdı: Derbinin oynanacağı 22 Mart bizim diriliş günümüz olacak. Beşiktaş sınavından sonra da zorlu maçlarımız bitecek, fikstür avantajı bizde olacak.

İsmail Kartal - Fenerbahçe

Görsel kaynağı: Eurosport

Gençlerbirliği yenilgisiyle ağır yara alan Fenerbahçe için artık Beşiktaş maçını kazanmak olmazsa olmaz... Bu karşılaşmada alınacak bir yenilgi, şampiyonluk yarışına havlu atılması anlamına gelebilir. Ancak İsmail Kartal, Beşiktaş ile şu anda aralarında bulunan 4 puanlık farkı sorun etmiyor. Derbiyle birlikte zorlu maçlarının sona ereceğini belirten genç çalıştırıcı, “Beşiktaş ile 22 Mart Pazar günü oynayacağımız maç bir anlamda Fenerbahçe’nin dirilişi olacak. Bu derbiyi kazandıktan sonra zorlu virajımız bitecek. Önümüzdeki 9 maçlık periyotta bizi en çok zorlayacak rakip olarak sadece Bursaspor var” diye konuştu.
‘Birbirleriyle oynayacaklar’
İsmail Kartal’a göre Fenerbahçe için en büyük şans, zirve yolundaki rakiplerin birbirleriyle oynayacak olması. Kartal, “Galatasaray ve Beşiktaş’ın oynayacağı maç bizim açımızdan da önemli. Ayrıca her iki takım da Trabzonspor deplasmanına çıkacak. Fikstüre bu açıdan bakıldığı zaman biz, Galatasaray ve Beşiktaş’dan bir adım öndeyiz” ifadelerini kullandı.
Fener bu maçları sever
İsmail Kartal’ın derbiyi ‘diriliş maçı’ olarak görmesi normal. Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında Beşiktaş derbisini kazanıp zirveyi ele geçirmişti. Sarı-Lacivertliler, iki hafta önce de Galatasaray’ı Saracoğlu’nda devirip kötü gidişe dur demişti. İsmail Kartal’ın öğrencileri şu ana kadar kazanmak zorunda olduğu derbilerde sahadan istediğini alarak ayrılmayı başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam