Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Karabük 3 puanı 90. dakikada aldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/10/2014 - 22:06 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in yedinci hafta maçında sahasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Karabükspor sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Karabükspor-Akhisar

Görsel kaynağı: Eurosport

12. dakikada Akhisar Belediyespor'da sol kanattan Güray Vural'ın yaptığı ortada, ceza sahasında Bruno kafayı vurdu ancak top defans oyuncularına çarparak kornere çıktı.
33. dakikada ev sahibi takımda Hakan Özmert sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Akpala'nın kafa vuruşunda top auta gitti.
41. dakikada Kardemir Karabükspor'da Hakan Özmert, sağ kanattan rakiplerini çalımlayarak topu ceza sahasına gönderdi. Ceza sahasındaki Kumbela topun gelişine vurdu ancak takım arkadaşı Akpala'ya çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Bu arada, Kardemir Karabükspor Yardımcı Antrenörü Suat Sarıcan, hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderildi.
İkinci yarı ilk yarıya nispeten daha yüksek bir tempoya sahne olurken, dengeyi bozan gol 52. dakikada Theofanis Gekas'tan geldi ve Akhisar zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti.
Bu golün hemen ardından kırmızı kart gören Ahmet Cebe takımını 10 kişi bırakırken, 56. dakikada Abdou Razack Traore penaltıdan kaydettiği golle skoru 1-1'e taşıdı.
Büyük bir heyecana sahne olan oyunun son bölümünde sahneye çıkan Turgay Bahadır, 90. dakikada Kumbela'dan aldığı pası iyi değerlendirdi ve maçın skorunu belirledi: 2-1
Bu sonucun ardından Karabükspor 7 puanla 11. sıraya yükselirken, Akhisar 13 puanla 3. sırada kaldı.
Kafkas: Çok zor bir maçtı
Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 13-14 oyuncuyla sahaya çıktıklarını, bir çok oyuncunun sakatlıktan yeni kurtulduğunu söyledi. Oyuncuların gerekli mücadeleyi verdiğini ifade eden Kafkas, şöyle konuştu: "Yiğit'in sakatlığı vardı, bunun yanında ilk 11 de oynayan 8 oyuncumuz eksikti. Bu zor durumda alınan üç puan oldukça memnun edici. Oyunun büyük bölümünde üstün olan taraf Kardemir Karabükspor'du. Oynamaya çalışan bir takım vardı, karşıda oynatmamaya çalışan bir takım vardı. Buna rağmen kazanmak çok güzel. Bir çok oyuncumuzda büyük sıkıntılar vardı. Bu şartlar altında maç kazanmak çok zordu. Allah da bize yardım etti. Ben Allah'ın bir adaleti olduğuna inanıyorum, bize tecelli etti."
Akçay: Karabük daha çok istedi
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da iki takım içinde önemli bir müsabaka olduğunu kaydetti. "Kardemir Karabükspor 3 puana daha fazla ihtiyacı olan takımdı" diyen Akçay, şunları söyledi: "Maçı iyi götürdük, sahadaki duruşumuz iyiydi. Ama penaltı ve kırmızı kart sonrası eksik kalmak, direnç açısından, dirençli olmamıza rağmen konsantrasyon maçın sonuna doğru bozulmaya başladı. Dolayısıyla rakip son dakika golü attı. Tebrik ediyoruz. Takımımı tebrik ediyorum. Sahadaki duruşu, mücadele seviyesi istediğimiz düzeydeydi. Bizim gibi takımlar bu düzeyde kaldıkları sürece ligde kalabilir. Bütün amacımız ligin kalıcı takımı olmak."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam