Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kerim Frei'ın favorisi Gökhan Töre

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 16/11/2014 - 19:56 GMT+2

Beşiktaşlı futbolcu Kerim Frei, geçen yıla göre kendisini çok geliştirdiğini, daha çok maçta forma giymesinin bunda etkili olduğunu söyledi.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan genç futbolcu, son haftalardaki çıkışıyla ilgili, "Geçen yıla göre kendimi çok geliştirdim. Çünkü daha fazla şans buluyorum. Sahanın son bölümünde, final paslarında, içeri girmede daha etkiliyim. Bunun sebebi, daha fazla şans bulmam" dedi.
Henüz yüzde 100 performans sergileyemediğini vurgulayan Kerim, daha da iyi olmayı umduğunu belirterek, "Topu aldığım zaman sürekli golü ve asisti düşünüyorum. Kafamda hep bunlar olduğu için böyle bir stilim var. Son bölüme geldiğimde pas vermeyi veya şut çekmeyi deniyorum. Bu da riskli bir oyun tarzı. Bu da bazen oluyor bezen olmuyor. Olduğu zaman iyidir, olmadığı zaman problem" diye konuştu.
Şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu belirten Beşiktaşlı futbolcu, şunları kaydetti:
"Çok iyi bir takımımız var. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ligde iki maç arka arkaya kaybettik ama sonra toparlandık. UEFA Avrupa Ligi'nde de iyi gidiyoruz. Bana göre şampiyon olmamamız için bir neden yok. UEFA Avrupa Ligi'nde grupta iki maçımız kaldı. Onları da kazanıp gruptan çıkmak istiyoruz. Onu başardıktan sonra daha iyi takımlar gelecek ve bizim için daha iyi testler başlayacak. O takımları da yenersek güvenimiz artacak. Bu durum da lige yansıyacaktır. Oraya gidene kadar sürekli maç maç düşüneceğiz."
"Favori oyuncum Gökhan Töre"
Kerim Frei, Türkiye'de en beğendiği futbolcunun takım arkadaşı Gökhan Töre olduğunu söyledi. Aynı dönemde İngiltere'de futbol oynadıkları Gökhan ile sosyal hayatta çok zaman geçirdiklerini aktaran Kerim, "Favori oyuncum Gökhan Töre. Aynı stile sahibiz ve birbirimizi çok eskiden tanıyoruz. O Chelsea'de oynarken ben Fulham altyapısındaydım. Birbirimize karşı forma giydik. Beraber büyüdük, tecrübelendik ve çok iyi anlaşıyoruz. Bizim takımda birçok iyi futbolcu var ama diğer takımlardan Wesley Sneijder ve Alper Potuk'u beğeniyorum" değerlendirmesinde bulundu. Annesi Faslı, babası Türk olan Avusturya doğumlu Kerim, İsviçre pasaportunun da olmasına rağmen Türk Milli Takımı'nı seçme nedeniyle ilgili, "Avusturya'da doğdum, İsviçre'de büyüdüm. 21 yaşıma kadar İsviçre Milli Takımlarının bazı kademelerinde forma giydim. Fas veya İsviçre için oynayabilirdim ama Türkiye'den teklif gelince kendimi Türk olarak hissettiğim için şüphesiz kabul ettim" şeklinde konuştu.
A Milli Takım kariyeri
Kerim Frei, daha önce 5 maçta formasını giydiği A Milli Takım'a dönmesinin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tasarrufunda olduğunu dile getirdi. Ay-yıldızlı formayı yeniden giymesi durumunda mutlu olacağını aktaran gurbetçi oyuncu, "A Milli Takım'a alınmak veya alınmamak tabii ki Fatih hocanın kararı. Takıma geri dönmekten çok mutlu olurum. Performansım onu etkilediyse beni alır, etkilemediyse daha çok çalışırım ve performansımı artırırım" diye konuştu. Beşiktaşlı futbolcu, Vodafone Arena'nın yapımından dolayı maçlarını kendi evlerinde oynayamadıklarını anımsatarak, "Kendi stadımızın olmaması kötü ama her hafta başka bir yerde oynayarak güçlüklerle mücadele etmeyi öğreniyoruz. Güzel olan bir şey var ki, seneye kendi stadımızda oynayacağız. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminiyle ilgili problemler yaşadık. Tribünlerin uzak olması atmosfer olarak iyi bir destek alamamamız, bizi soğuttu. Ama son oynadığımız Başakşehir Fatih Terim Stadı çok güzeldi" diyerek sözlerini tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam