Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kezman, Güiza, Semih ve şimdi Emenike...

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/03/2015 - 11:02 GMT+2

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike sarı lacivertli takımda santrafor oynamanın baskısını hisseden ilk isim değil. İşte Fenerbahçe'nin Emenike'den önce baskıyla başa çıkmakta zorlanan golcülerinin listesi...

Emmanuel Emenike

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe'nin gündemini oluşturan Emmanuel Emenike krizi Nijeryalı futbolcunun dünkü idmana katılmasına biraz olsun durulurken, yıldız futbolcunun geleceği hakkındaki soru işaretleriyle devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon transfer olduğu Fenerbahçe'de sergilediği performansla ilk senesinde kazanılan şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Emenike bu sezonki formsuz görüntüsüyle dikkat çekerken, taraftarların da hedefi olmuş durumda.
Golcü futbolcunun formasını çıkartarak sahayı terk etmesine kadar varan protestoların kaynağı bilinmezken, Fenerbahçe'nin santraforları üzerindeki baskı futbolseverler için hiç de yeni değil.
Daniel Güiza
Fenerbahçe'ye penaltısız 27 golle La Liga gol kralı olarak gelen Daniel Güiza, sarı lacivertli takımda geçirdiği üç sezonun ikisinde ilk 11'in değişmez ismiydi. Fenerbahçe'de üç sezonda üç farklı teknik adamla çalışan Güiza, Luis Aragones ve Christoph Daum tarafından sıklıkla tercih edilen isim olmasına karşın taraftarlarla golcü oyuncunun yıldızı bir türlü barışmamıştı. Tribünlerin Beşiktaş maçında Emenike'ye yaptığı Sow tezahüratının bir benzerini Bursaspor karşısında "Semih" tezahüratlarıyla yaşayan Güiza, Daum tarafından oyundan alınmasının ardından sahayı gözleri dolarak izlemişti. Aykut Kocaman'ın Niang transferinin ardından sakatlığının da etkisiyle kadroya girmekte zorlanan İspanyol yıldız, Fenerbahçe'nin 5-3 kazandığı Bucaspor maçıyla takıma dönmüş ve bu gol sonrası da gözyaşlarına hakim olamamıştı. Emenike'nin sahayı terk etmesini değerlendiren Güiza, Nijeryalı futbolcu için şu ifadeleri kullanmıştı;
alex de souza, daniel güiza, 2011
Olayı internet sitelerinden okudum. Videolarını da izledim. Onun için üzüldüm. F.Bahçe'de yaşadığı kötü günler aklıma geldi. Ruh halini anlayabiliyorum. Ama kesinlikle yaptığı hareket saçma. Emenike'ye tepkinin 100 kat fazlasını almıştım. Ama hiçbir zaman F.Bahçe formamı çıkarıp, gitmek aklıma gelmedi. Takımdan ayrılırken Başkan bana, 'Sen çok iyi bir çocuksun ama taraftar seni kabul edemedi. 'Taraftarın kabul edemediği bir oyuncu F.Bahçe'de olmaz' demişti. En çok da buna üzülmüştüm. Çünkü taraftarımız nerede görse benimle fotoğraf çektirip bana moral veriyordu. Emenike'nin moralini bozmadan çalışması gerek.
Mateja Kezman
Fenerbahçe'ye Atletico Madrid'den transfer edilen ve sarı lacivertli takımın 100. yıl şampiyonluğunda özellikle Sivas, Konyaspor ve Beşiktaş deplasmanlarında attığı gollerle büyük katkı yapan Kezman da sarı lacivertli takımın 9 numaralı formasının baskısını fazlasıyla hissetmişti. Fenerbahçe'nin 1-1'lik beraberlikle ayrıldığı Manisa deplasmanında 77. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Kezman, kart sonrası yere kapanmış ve sahayı "Help me (Yardım edin)" diyerek gözyaşlarıyla terk etmişti.
Mateja Kezman
Semih Şentürk
Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen ve Anelka, Pierre van Hooijdonk, Kezman, Güiza, Niang gibi isimler gelip geçerken takımda kalan Semih de Fenerbahçe'deki baskıyı en yakın yaşayan golcülerden. Sarı lacivertli takımdan ayrılmasının ardından 3 Temmuz'un da etkisiyle yaşadığı baskıyı ifade ederken "Ayakta durmakta güçlük çekiyordum" ifadelerini kullanan Semih'in açıklamaları şu şekilde;
Semih Bienveni'yü kesemedi diyorlar, nasıl keseyim? 3 Temmuz sonrası adım çıkmış. Sabah 7’lere kadar evin camından 'Ha şimdi polis gelip beni alacak' diye bakıyorum. Yok 1. yok 2. dalga. Hele bir gece sitenin güvenlik aracı geçiyor ben de çöp atmak için dışarı çıktım. Polis geldi zannettim. Bir an neye uğradığımı şaşırdım. Bu normal mi? Ardından çocuğum Ada dünyaya geldi. Bir taraftan kendi stresim diğer yanda uykusuz geceler. İdmana gidiyorum ayakta duracak halim yok. Eve dönüyorum aynı şeyler devam ediyor. Sabahlara kadar bahçede oturup beni ne zaman almaya gelecekler diye bekledim. 'Semih üflesen düşecek haldeydi' diyorlardı. Normaldir. Yaşadıklarımdan dolayı kendim bile söylüyorum işte ayakta zor duruyordum. 3 Temmuz süreci beni çok fazla etkiledi.
Dalian Atkinson
Galatasaray'a bir devrede attığı 3 golle dikkat çeken ve unutumaz 1995-1996 sezonu şampiyonluğunun mimarlarından olan İngiliz golcü Dalian Atkinson da Fenerbahçe'deki golcülerin üzerindeki baskıya dikkat çeken bir diğer isim. Geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajda Fenerbahçe'de forvet olarak oynamanın çok zor olduğunu belirten Atkinson'un açıklamaları şu şekilde;
Emenike’yi çok iyi tanımıyorum o açıdan yorum yapmam çok doğru olmaz. Ama şunu söyleyebilirim Fenerbahçe de oynayan bütün forvetlerin çok çalışması lazım. Çünkü baskı çok fazla bunu kaldırabilmek kolay değil. Ancak gol atarsanız rahatlayabiliyorsunuz.
Uğur Aktan
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam