Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mahmut Uslu'dan Passolig eleştirisi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/03/2015 - 19:38 GMT+2

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu Beşiktaş derbisini, şampiyonluğu ve Passolig’i yorumladı.

Mahmut Uslu

Görsel kaynağı: Eurosport

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapacakları derbi karşılaşmasını kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
Sarı-lacivertli takımın Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanını izleyen ve Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Mahmut Uslu, hafta sonu konuk edecekleri lider Beşiktaş ile aralarındaki 4 puanlık farkı önemsemediklerini aktararak, "Biz Galatasaray maçına da 4 puan geride başladık. Bütün engellemelere rağmen, Beşiktaş karşısında 4 puanlık farkı yine 1 puana indireceğiz ve 10 maçın sonunda da şampiyon olacağız" dedi. Ligde mağlup oldukları Gençlerbirliği maçında kötü oynadıklarını söyleyen Uslu, "O maçı da berabere bitirebilirdik. Yaptığımız hatalardan dolayı kaybettik. Telafi etmek  yine futbolcuların elinde. Ben inanıyorum. Oyuncularımız toparlanacaklar ve önümüzdeki maçları alacaklar. Şimdi önümüzde 10 tane final maçı kaldı. Her maç zor ve bir final. Beşiktaş karşılaşması, Çaykur Rizespor maçından daha farklı değil. Ben inanıyorum ki bu çocuklar inşallah Beşiktaş'ı yenecekler" diye konuştu.
Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından kale arkası tribünlerinin kapatılması yönünde verilen cezanın Tahkim Kurulu tarafından da onanmasına tepki gösterirken, uygulamanın çifte standart olduğunu savundu. Kişisel cezalardan ötürü kendilerinin de statta yer alamadıklarını anlatan sarı-lacivertli yönetici, Galatasaray derbisinde küfür edilmesi gerekçesiyle bu cezanın verildiğini hatırlatarak, "Galatasaray Kulübü'nün de olumlu açıklamaları vardı. Herhalde bugüne kadar olmayacak, tertemiz bir maç geçti. Fevri olarak 15-20 taraftarın yaptığı şeyler var. Nedense bu temsilci arkadaşlarımız, onları göz önüne alarak devamlı 'küfür var' diye rapor tutuyorlar ve çifte standarda devam ediyorlar. Biz inanamıyoruz. Neden bu çifte standart sadece Fenerbahçe için. Bir kulübün idarecisi, 'bu hakemler bizi doğramaya gelmiş' diyor, 20 gün ceza alıyor. Ben mesela Trabzonspor maçında, '12 kişi defans yaptı, hakem telefon edilince herhalde şaşırdı' dedim, 45 gün ceza aldım. Bunların hepsi çifte standart. Yine başkanımızın konuşmalarına 40-50 gün cezalar veriliyor. Biz susmayız" ifadelerini kullandı.  
"E-bilet taraftarı kaçırdı"  
Mahmut Uslu, küfürden ve taraftar olaylarından bahsedilmesi halinde, e-bilet uygulamasının da tartışılması gerektiğini kaydetti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yeni yayın ihalesinin yöntemiyle ilgili bugün açıklamalarda bulunduklarını ve 2017 yılı için daha erken olduğunu, konunun altının doldurulması gerektiğini söylediklerini aktararak, şöyle konuştu: "Peki kardeşim o zaman e-bileti niye hemen çıkardınız. Bugün seyircilerin stada gelmemesinin nedeni bu. E-bilet taraftarı kaçırdı. Bunu biraz değiştirmeniz lazım. Bununla ilgili çalışmanız lazım. Duyuyoruz, Kayseri'de sucuk ekmek dağıtılıyormuş taraftar gelmesi için. Yazık değil mi kulüplere. Bu sistemde kombinesi olanlar, kartlarını başkasına veremiyor. Locası olanlar kartlarını veremiyor. Galatasaray Kulübü'de bu dertten muzdarip. Şimdi Beşiktaş yeni stadını açacak, onlar da aynı sorunları yaşayacaklar. Bunlara formül bulmaları lazım. Bu akşam Club Brugge maçını Beşiktaş'ın 69 bin kişiye oynayacağını söylüyorlar. E-bilet uygulansa böyle olur muydu?. İmkanı yok. Adam Almanya'dan geliyor. Yanıma oturdu Beşiktaşlılar, 'abi biz maça gidiyoruz, bilet aldık. E-bilet olsaydı gelmezdik' diyorlar. Bunları çözmüyorlar. Biz doğruları söyleyince de ceza veriyorlar. Biz susmayız. Çifte standardı bırakmaları lazım. Biz Fenerbahçeliler olarak, 'kendimize yeteriz' diyoruz ama kimseye karşı yanlışımız yok. Bize yanlış yapılıyor. Ligin çok kızıştığı bir dönem olduğu için bu konulara fazla girmek istemiyorum ama 3-4 hafta sonra daha geniş açıklamalar yaparız."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam