Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Rusya ve Katar hakkındaki rapor açıklansın"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/09/2014 - 11:54 GMT+3

FIFA İcra Kurulu delegesi Ürdünlü Ali bin el-Hüseyin, Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen soruşturmanın kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Mark Pieth fordert die FIFA zu Transparenz auf

Görsel kaynağı: SID

Hüseyin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "FIFA'nın tam şeffaflık politikası çerçevesinde, Rusya ve Katar'a ilişkin Etik Komisyonunca yürütülen soruşturmada elde ettiği bulguların tamamını kamuoyuna açıklaması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Bu bilgilerin paylaşılması halinde futbol camiasının geleceği görebileceğini ve uluslararası kurumların kendine en uygun yeni hamleleri atabileceğini vurgulayan Hüseyin, "Bütün futbol camiası, sponsorlar ve dünya genelinde bu sporu takip edenlerin rapor hakkında detaylı bilgi sahibi olmaya hakkı var" değerlendirmesinde bulundu.
FIFA Dünya Kupası'na 2018 ve 2022'de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'a ilişkin iki yıl boyunca FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia tarafından hazırlanan soruşturma raporları sonuçlansa da bulguları inceleyen FIFA'nın bağımsız yargı organında görevli Alman hakim Hans-Joachim Eckert tarafından kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmadı.
Raporlarda, Katar'ın Dünya Kupası'na evsahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine rüşvet vermesi iddiaları da yer alıyor.
Eckert, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Bu raporun kamuoyu ile paylaşılmasını beklememelisiniz. Gizlilik adına bir zorunluluk var ve buna uymak zorundayız" diye konuşmuştu. Eckert, raporun değerlendirmesinin ardından FIFA 2018 ve 2022 dünya kupalarına evsahipliği yapacak ülkelere ilişkin son kararını açıklayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam