Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Spor Toto Süper Lig | Trabzonspor 4-1 Gençlerbirliği

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/12/2014 - 09:09 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun hat-trick yaptığı maçta Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti.

Trabzonspor - Gençlerbirliği

Görsel kaynağı: Eurosport

Süper Lig'in 11. hafta kapanış maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gençlerbirliği'ni konuk etti. Bordo mavililer sahadan Cardozo(3) ve Özer Hurmacı'nın attığı gollerle 4-1 galip ayrıldı. Gençlerbirliği'nin tek golü ise Mervan'dan geldi.
7. dakikada Cardozo'nun ceza alanı dışından yerden şutunda kaleci Dahlin, yatarak topu kontrol etti.
8. dakikada Trabzonspor öne geçti. Özer Hurmacı'nın soldan ortasında, savunmanın uzaklaştırmak istediği top Cardozo'nun önüne düştü. Bu futbolcunun penaltı noktasına yakın yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Dahlin'in solundan filelerle buluştu: 1-0
picture

Cardozo, Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü attıktan sonra büyük sevinç yaşadı

Görsel kaynağı: Eurosport

12. dakikada Guido Koçer'in pasında, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Tomic'in şutunda, kaleci Fatih Öztürk, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
23. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golüne çok yaklaştı. Uğur Çifçi'nin ara pasıyla ceza alanına giren Guido Koçer, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda Fatih Öztürk, topu kornere gönderdi.
27. dakikada Gençlerbirliği'nde sakatlanan Guido Koçer'in yerine Antal oyuna girdi.
31. dakikada Trabzonspor ikinci golü buldu. Yusuf Erdoğan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içinde Özer Hurmacı sağ ayağıyla topu filelere yolladı: 2-0
picture

Özer Hurmacı bu sezonki ilk golünü kaydetti

Görsel kaynağı: Eurosport

36. dakikada Hakan Aslantaş'ın soldan ortasında, ceza alanı içindeki Antal'ın kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
40. dakikada Trabzonspor farkı 3'e çıkardı. Orta alanda Mehmet Ekici'den aldığı pas ile ceza alanına doğru hareketlenen Sefa Yılmaz, topu Cardozo'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da sol ayağıyla plase bir vuruşla topu kaleci Dahlin'in sağından filelere göndererek kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Gençlerbirliği oldu. Farkı azaltmak için bastıran başkent ekibinin bu çabası sadece 10 dakika sürebildi. Oyunu dengleyen ve kontrolü tekrar eline alan Trabzonspor, üst üste etkili ataklarla farkı arttırmaya çalıştı.
66. dakikada Bosingwa ile hızlı atağa kalkan bordo mavililerde, Sefa Yılmaz Gençlerbirliği yarı alanında topla buluştu. İlk anda boştaki bir arkadaşına topu aktaramayan Sefa ikinci pozisyonda sol kanattan bindiren Cardozo'ya pasını aktardı. Cardozo önce kaleye baktı, ardından da harika bir aşırtma vuruşla topu 4. kez Gençlerbirliği ağlarına gönderdi ve hat-trick yaptı. 4-0.
picture

Oscar Cardozo

Görsel kaynağı: Eurosport

69. dakikada sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan çaprazdan çok sert vurdu ancak top direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Tomic bekletmeden vurdu ancak bu kez de kaleci Fatih gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.
73. dakikada Özer'in kaybettiği topta atağa çıkan Gençlerbirliği, Trabzonspor'u az adamla yakaladı. Genç futbolcu İrfan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya, arka direkte bomboş pozisyonda bekleyen Mervan düzgün bir şut çıkardı ve farkı 3'e indirdi. 4-1.
Karşılaşmanın kalan bölümlerinde iki takımda skoru değiştiremeyince karşılaşma 4-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Trabzonspor puanını 18'e yükseltti ve 4 basamak birden tırmanarak 5. sıraya yerleşti. Gençlerbirliği ise 13 puanda kalarak 12. sırada kendine yer buldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam