Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig'de şampiyon play-off mücadelesinden sonra da belli olabilir

Eurosport Türkiye

Güncellendi 14/05/2015 - 11:16 GMT+3

Spor yazarı Uğur Meleke, Süper Lig şampiyonluğu için olası bir puan eşitliğinde hangi ihtimallerin ortaya çıkacağını köşesine taşıdı.

Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupası jenerik

Görsel kaynağı: Eurosport

Spor yazarı Uğur Meleke, Süper Lig'de şampiyonun belli olmasına 3 hafta kala bir puan eşitliği ihtimalinde olası senaryoları köşesine taşıdı.
İşte Uğur Meleke'nin yazısı:
Süper Lig’in 2014-15 sezonunun kalitesi tartışılır, ama rekabet açısından güzel bir yıl olduğunu kabul etmeliyiz sanırım... Mayıs ortası itibariyle Süper Lig, belki de tarihinin en unutulmaz finaline hazırlanıyor. 31’inci haftanın içinde olduğumuz şu günlerde, enteresan bir rekor çoktan kırıldı: Bu yıl Süper Lig’de liderlik tam 38 kez el değiştirdi. 29 Ağustos’ta Akhisar’ın liderliği ile başlayan turnuvada, Beşiktaş 15, Galatasaray 12, Fenerbahçe 9 kez liderliği devralma sevinci yaşadılar. Bu yazının baskıya girdiği 13 Mayıs Çarşamba gecesi itibariyle Beşiktaş 89, Galatasaray 84, Fenerbahçe’yse 69 gün lider koltuğunda oturdular. Galiba şu da hoş bir istatistik: Bu yıl Fenerbahçe 6, Galatasaray 5 kez liderlik koltuğunda sadece bir günlüğüne kalabildiler. Özellikle son bir ayda cumanın farklı, cumartesinin farklı, pazarın farklı lider çıkardığı bu sezonun nefes kesici finali, hâlâ bir başka enteresanlığa daha gebe olabilir.
Enteresan final ihtimaliyse şu: Çok güçlü olmasa da halen hem Fenerbahçe-Galatasaray’ın, hem de Beşiktaş-Galatasaray’ın ligi aynı puan, aynı ikili averaj, aynı averaj ve aynı gol sayısında bitirme ihtimalleri söz konusu (Fenerbahçe-Beşiktaş ya da her üç takım için puan eşitliği söz konusu olursa aralarındaki maçlarda Beşiktaş geride olduğundan böyle bir ihtimal mümkün değil).
Öncelikle F.Bahçe ile G.Saray, şu anda 2-1 ve 1-0’lık skorlarla ikili averajda dengedeler (STSL müsabaka statüsüne göre deplasman golü avantajı söz konusu değil). Kalan maçlarda FB puan kaybetmez, GS 1 yenilgi, BJK de bir beraberlik alırsa sezon sonunda GS ile FB 76 puanda buluşabiliyorlar.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam