Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig: Konyaspor 1-1 Fenerbahçe

Eurosport Türkiye

Güncellendi 28/02/2015 - 21:03 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, Egemen Korkmaz'ın golüyle zorlu deplasmandan 1 puanla döndü.

Konyaspor - Fenerbahçe (Emenike - Ali Turan - Meireles)

Görsel kaynağı: Eurosport

Şampiyonluk yolundaki iki rakibinden biri olan Galatasaray'ın kazandığı haftada zorlu Konyaspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Konyaspor Mahlangu ile öne geçerken, Fenerbahçe'nin beraberlik sayısı Egemen Korkmaz'dan geldi.
Maçtan dakikalar
UĞUR ŞANSINI DENEDİ (3'): Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Uğur İnceman, ceza sahası yayına kadar ilerledi ve şutunu çekti. Ancak zayıf olan bu şut savunmaya da çarpınca Mert topu zorlanmadan kontrol etti.
GOOLL!! (8'): Ceza sahası içindeki karambolde Mert topu uzaklaştırmak istedi ancak top penaltı noktası üzerinde Mahlangu'nun önünde kaldı. Mahlangu sert bir şutla topu boş kaleye gönderdi ve takımını öne geçirdi.
picture

Mahlangu (Konyaspor)

Görsel kaynağı: Eurosport

EMENIKE'YE YOĞUN TEPKİ (10'): Ali Turan'la girdiği ikili mücadelede yerde kalan Emenike penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Emenike'nin kendini yere attığını düşünen Konyalı futbolseverler Nijeryalı oyuncuya yoğun tepki gösterdi.
DJALMA ÇOK NET FIRSATI KAÇIRDI (24'): Sol kanattan başlayan Konyaspor atağında topu alan Hasan Kabze bekletmeden sağ kanattan hareketlenen Djalma ile oynadı. Djalma çaprazdan girdiği ceza sahasına girer girmez yerden sert vurdu ancak tam köşeye giden bu topu Kadlec kesti ve topu kornere gönderdi.
SOW ISKALADI (26'): Sağ çaprazdan Selçuk Şahin topu ceza sahası sol çaprasında bulunan Sow'a ortaladı. Gelen yüksek topa estetik bir vuruş deneyen Senegalli yıldız çok net bir pozisyonda topu ıskaladı ve meşin yuvarlak auta gitti.
KONYA KALESİNDE BÜYÜK KARAMBOL (29'): Sağ kanattan yüklenen Fenerbahçe'de Meireles topu ceza sahasına sokulan Kuyt'a gönderdi. Son çizgiye inen Kuyt topu yerden ortaladı. Gol için topa hareketlenen Emenkie ve Sow'dan önce araya giren Ali Turan o karambolden topu çıkarmayı başardı. Sonrasında ise Torje topu Fenerbahçe yarı alanına göndererek tehlikeyi savuşturdu.
KUYT BOŞ KALEYE KAÇIRDI (45'): Sağ kanattan kullanılan kornerde orta arka direğe doğru falso aldı. Gelen topa kale ağzında Kuyt dokunamayınca meşin yuvarlak dışarı çıktı.
GÖKHAN GÖNÜL NET GOLÜ HARCADI (45+2'): Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortayı Konyalı oyuncular karşıladı. Ancak top ceza sahası içinde Gökhan Gönül'ün önünde kaldı. Gökhan'ın sağ çaprazda düzeltip vurduğu şut uzar direğin dibinden dışarı çıktı.
picture

Konyaspor - Fenerbahçe (Gökhan Gönül)

Görsel kaynağı: Eurosport

İLK YARI SONUCU: Torku Konyaspor 1-0 Fenerbahçe
ÖMER ALİ HAFTAYA YOK (51'): Orta sahadaki ikili mücadelede sarı kart gören Ömer Ali cezalı duruma düştü. Konyaspor önümüzdeki hafta Başakşehir karşısına Ömer Ali'den yoksun çıkacak.
MAHLANGU GOLE YAKLAŞTI (52'): Fenerbahçe ceza alanına uzun gönderilen topu Bekir karşılamak istedi ancak top ceza sahası ön çizgisindeki Mahlangu'nun önüne düştü. Mahlangu bekletmeden topun gelişine sert vurdu ancak Mert Günok topu kurtarmayı başardı.
GOOLL!! (67'): Sol kanattan kullanılan kornere çok iyi yükselen Egemen Kormaz topu ağlara gönderdi ve maça denge geldi.
KAYA GOLÜ KURTARDI(79'): Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül topu ceza sahasına ortaladı. Gelen ortaya iyi yükselen Kuyt topu direk dibine gönderdi ancak kaleci Kaya iyi yer tutarak iki hamlede topa sahip oldu.
SOW KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI (82'): Kaleci vuruşunu kullanan Kaya'nın degajı kısa düştü. Topun kontrolünü sağlayan Diego Ribas topu sol kanattan hareketlenen Sow'un önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sow vuruşunu yaptı ancak açıyı iyi kapatan Kaya hatasını telafi etti ve topu kurtardı.
DIEGO'YA SARI KART (90+2'): Ceza sahası içinde yerde kalan Diego Ribas penaltı bekledi ancak Ali Palabıyık Diegoyla aynı fikirde değil. Bu arada Diego hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kartla cezalandırıldı.
MAÇ SONUCU: Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam