Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye'nin en iyisi: Mehmet Ekici

Eurosport Türkiye

Güncellendi 03/06/2015 - 14:41 GMT+3

İngiliz istatistik kurumları Squawka ve WhoScored'un verilerine göre Türkiye'de 2014-2015 sezonunun en iyi oyuncusu Trabzonsporlu Mehmet Ekici.

Mehmet Ekici of Trabzonspor and Selcuk Inan of Galatasaray

Görsel kaynağı: Eurosport

Sezon başında Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'den ayrılarak Trabzonspor'un yolunu tutan Mehmet Ekici, burada gösterdiği performans ile adını ligin en iyilerine yazdırdı.
Öyle ki, iki popüler futbol istatistik araştırma kurumu Squawka ve WhoScored'un verilerine göre bu sezon en iyi performansı gösteren ekip Mehmet Ekici oldu. Sezonu beşinci sırada tamamlayan Trabzonspor adına ligde 29 maçta 9 gol atıp 11 de asist yapan Mehmet, attığı frikik golleriyle de dikkat çekti.
İlk olarak Squawka'nın verilerini değerlendirecek olursak, oyuncuları defans, hücum ve pozisyon performanslarına göre nitelendiren kurumda Mehmet Ekici Galatasaraylı Selçuk İnan'ın bir adım önünde ilk sırayı aldı. Ligin en iyi hücum puanına sahip olan Ekici Squawka'nın kriterlerine göre toplam 1139 puan aldı. İkinci sıradaki Selçuk İnan 1045 puan alırken, üçüncü sırayı da yine başka Galatasaraylı 927 puanlı Wesley Sneijder kaptı. Listede ilk 10 sırada 3 Galatasaraylı 2 Beşiktaşlı 2 Bursasporlu 1 Trabzonsporlu 1 Başakşehirli ve 1 de Fenerbahçeli oyuncu yer aldı.
Squawka Super Lig
WhoScored'a bakıldığında ise Mehmet Ekici yakın rakibi olmaksızın lider. İlk 4 sırada üç büyüklerden kimse bulunmuyor. Sezon boyunca maçlarda performanslarına göre puan alan oyuncular sıralandığında Mehmet Ekici maç başına 7,71 puan ortalaması ile zirvede oldu. Onu 7,52 ile Volkan Şen takip ederken, 3. ve 4. sırada da 7,49 ile Sivassporlu Cicinho ile Bursasporlu Fernandao yer aldı.
WhoScored Super Lig
Sizce sezonun en iyi oyuncusu kim?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam