Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe gol problemini çözdü

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/07/2015 - 08:49 GMT+3

Ge­çen se­zon res­mi karşılaşmalarda tut­tu­ru­lan 1,88’lik gol at­ma ora­nı 2,75’e çık­tı. Gol ye­me ora­nı ise 0,93’ten maç ba­şı­na 1’e yük­sel­di.

Fenerbahçe - Marsilya

Görsel kaynağı: AA

Bir­çok isim­le yol­la­rı­nı ayı­ran 8 ye­ni oyun­cu­yu kad­ro­su­na ka­tan Fe­ner­bah­çe'de­ki de­ği­şim ge­ri­de ka­lan 8 ha­zır­lık ma­çı­nın ar­dın­dan be­lir­gin bir şe­kil­de or­ta­ya çık­tı.
Sa­rı-La­ci­vert­li­ler ge­çen se­zon oy­na­nan res­mi maç­lar­da çok gol­cü bir kim­lik or­ta­ya ko­ya­ma­mış, bu­na kar­şın de­fan­sif an­lam­da iyi bir gö­rün­tü çiz­miş­ti. Oy­na­nan 45 res­mi maç­ta 85 gol atan Ka­nar­ya kar­şı­laş­ma ba­şı­na 1,88 gol at­mış­tı. Ye­ni­len 42 go­lün maç ba­şı or­ta­la­ma­sı ise 0,93 ol­muş­tu.
Fe­ner­bah­çe ye­ni se­zon ön­ce­si oy­na­dı­ğı 8 ha­zır­lık kar­şı­laş­ma­sın­da ise bam­baş­ka bir pro­fil çiz­di. Vi­tor Pe­re­ira'nın öğ­ren­ci­le­ri, ye­ni yıl­dız­lar­la des­tek­len­miş kad­ro­suy­la ra­kip fi­le­le­ri tam 22 kez sar­sar­ken 2,75 gol or­ta­la­ma­sı tut­tur­du. 7 ga­li­bi­yet, 1 ye­nil­gi el­de et­ti­ği bu 8 maç­ta, 8 kez ağ­la­rın­dan top çı­ka­ra­rak kar­şı­laş­ma ba­şı­na or­ta­la­ma 1 gol ye­di. Böy­le­lik­le ta­raf­tar­la­rı­na 'ye­di­ğin­den çok da­ha faz­la gol atan bir ta­kım' iz­le­ni­mi ver­di.
Öte yan­dan bu du­rum, trans­fer­de bun­dan son­ra­ki dö­nem­de po­li­ti­ka­nın na­sıl ol­ma­sı­na da­ir de ipuç­la­rı ve­ri­yor. Ya­pı­lan yo­rum­la­ra gö­re Sa­rı-La­ci­vert­li­ler en çok or­ta sa­ha­da de­fan­sif yö­nü kuv­vet­li olan an­cak hü­cu­ma da des­tek ve­re­bi­len bir is­me ih­ti­yaç du­yu­yor. Ni­te­kim Sarı-Lacivertli yö­ne­tim de söz konusu pro­fil­de bir oyun­cu için ara­yış­la­rı­nı sür­dü­rü­yor.
Kanarya’nın 8 hazırlık maçı
  • Fe­ner­bah­çe-Vo­lun­ta­ri: 2-1
  • Fe­ner­bah­çe-Ş.Ur­fas­por: 1-0
  • Fe­ner­bah­çe-Zob-Ahan: 7-0
  • Si­vass­por-Fe­ner­bah­çe: 2-3
  • Fe­ner­bah­çe-Dnip­ro: 0-1
  • Fe­ner­bah­çe-V.Gu­ima­ra­es: 3-1
  • Fe­ner­bah­çe-Oly­mpi­akos: 3-2
  • Fe­ner­bah­çe-Mar­se­il­le: 3-1
Bugün
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam