Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Quaresma'nın sözleşmesindeki ilginç detay

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/07/2015 - 13:59 GMT+3

Beşiktaş'a 2.5 yıl aradan sonra dönen Ricardo Quaresma, yine Kartal'ın en yüksek garanti ücrete sahip futbolcusu olacak.

Ricardo Quaresma

Görsel kaynağı: Eurosport

Siyah-beyazlı camiada Ricardo Quaresma bekleyişi mutlu sonla noktalandı. Salı günü İstanbul 'da yüzlerce taraftar tarafından coşkuyla karşılanan yıldız futbolcu, dün sağlık kontrolünden geçtikten sonra Başkan Fikret Orman ile bir araya geldi. 2+1 yıllık mukavelede anlaşma sağlanmasıyla birlikte futbol kamuoyunun merakla beklediği 'maliyet' konusu da Borsa'ya bildirildi.
Portekiz kulübü Porto'dan 1.2 milyon Euro karşılığında transfer edilen Q7, ilk yıl 1 milyon 768 bin Euro alacak. Aralık 2012'de 3 milyon 750 bin Euro'luk ücretinde 'feda' demeyip Türkiye 'den ayrılmayı seçen tecrübeli oyuncunun, 2015'te yarı yarıya indirimi kabul etmesi dikkati çekti. Buna rağmen 31 yaşındaki yıldız, siyah-beyazlı takımın en yüksek maaşa sahip futbolcusu konumunda. Ancak yıldız ismin imzaladığı yeni sözleşmede önemli bir detay bulunuyor.
Zira siyah-beyazlı kulüp, diğer oyuncuların aksine Portekizli'ye 3 sezon boyunca maç başı ödemesi yapmayacak. Bu da, 31 yaşındaki futbolcunun büyük olasılıkla en çok kazanan isim olamayacağı anlamına geliyor. Takım içinde garanti ücreti Quaresma'dan düşük olan 6 isim, forma giydikleri maç sayısıyla doğru orantılı olarak dünyaca ünlü futbolcudan daha fazla gelir elde edebilir.
Ricardo Quaresma
Maç başı ücreti 10 bin Euro olan oyunculardan Jose Sosa 22, Gökhan Töre 27, Cenk Tosun 32, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ise 37 resmi maçta görev almaları durumunda Portekizli yıldızı geride bırakacak. Ayrıca kaleci Tolga Zengin de maç başı kazancı 12 bin Euro olduğu için yeni sezonda 39 karşılaşmaya çıkarsa Q7'yi yakalayacak.
  • Jose Sosa: 1 milyon 550 bin Euro + 10 bin Euro maç başı
  • Gökhan Töre: 1.5 milyon Euro + 10 bin Euro maç başı
  • Cenk Tosun: 1 milyon 450 bin Euro + 10 bin Euro maç başı
  • Veli Kavlak: 1.4 milyon Euro + 10 bin Euro maç başı
  • Mustafa Pektemek: 1.4 milyon Euro + 10 bin Euro maç başı
  • Tolga Zengin: 1.3 milyon Euro + 12 bin Euro maç başı
Beşiktaş kulübü, ilk olarak 2010 yılında kadrosuna kattığı futbolcu için 2.5 yılda yaklaşık 20 milyon Euro harcamıştı. Inter'den 7.3 milyon Euro bonservis karşılığında gelen Quaresma'ya, yaklaşık 9 milyon Euro garanti ücret ödenmişti. Kulüp kasasından menajer komisyonu olarak 2 milyon Euro, devlete vergi olarak da 2 milyon Euro çıkmıştı.
Radikal
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam