Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aboubakar transferinde Beşiktaş'ın yeni durağı Lorient

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 08/06/2017 - 14:26 GMT+3

Geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar'dan memnun kalan Beşiktaş, Kamerunlu forvetin bonservisini almak için şartları zorluyor.

Vincente Aboubakar

Görsel kaynağı: AA

Kamerunlu futbolcuyu kadrosunda tutmak isteyen Siyah Beyazlıllar, Porto'nun ardından Lorient ile de görüşmeler başladı.
İlk olarak Porto ile masaya oturan yönetim, yeniden kiralama teklifini gündeme getirmişti. Ancak Aboubakar'ın sözleşmesinin 1 yıl sonra tamamlanacak olması bu durumu geçersiz kaldı.
Siyah beyazlılar Porto'dan istediği sonucu alamayınca Kamerunlu futbolcunun transferinde söz sahibi olan Lorient ile temasa geçti.
Aboubakar 2014 yılında Fransız ekibinden Porto'ya 4 milyon Eura'ya transfer olurken, sözleşmesine bir sonraki transferi için de maddeler eklenmiş. Buna göre; Porto oyuncuyu başka bir kulübe verirse, Lorient'e 6 milyon Euro ödemesi gerekiyor.
Beşiktaş Aboubakar'ı kiralamak istese de, sezon sonu serbest kalacağı için Porto bu miktarı ödemek zorunda kalacak.
Porto oyuncusunu kadroda tutup, Lorient'e ödeme yapmama yoluna gitmeyi düşünürken, Beşiktaş Lorient ile masaya oturdu. Sezon sonunda Fransız ekibinin kazanç sağlama durumunu kullanan yönetim, pazarlığa başladı. 6 milyon Euro, 4 milyon seviyelerine çekilerek önce Lorient ikna edilmeye çalışılacak. Daha sonra Porto'ya da kiralama ücreti ödenerek sezon sonunda bonservisinin alınmasını da kapsayacak bir anlaşma yapılacak.
Başkan Fikret Orman ve Futbol Komitesi sorumlusu Umut Güner, görüşmeleri yakından takip ederken, Aboubakar transferinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam