Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray'da fesih çıkmazı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 03/08/2016 - 13:00 GMT+3

Umut, Olcan ve Tarık'la yolları ayırmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, oyuncuların yüklü ücretleri nedeniyle zor durumda kaldı.

Umut Bulut

Görsel kaynağı: AFP

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından kadro dışı bırakılan isimler Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal'ın kulübe maliyetleri sarı-kırmızılı yönetimi zorluyor.
Oyunculara gelen teklifler her ne kadar değerlendirilse de, kazanılan yıllık ücretler transferlere engel oluyor. Hollandalı çalıştırıcının takımda düşünmediği 3 oyuncu, Galatasaray'dan ayrılmaya sıcak bakmıyor.
Galatasaray'ın 2013-2014 sezonunda Fransa'nın Toulouse takımından kadrosuna kattığı Umut Bulut, sarı-kırmızılı kulüple 3+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Umut için Fransız ekibine 2 milyon 700 bin euro ödenmişti. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesi bu sezon bitiminde sona erecek. Umut, sarı-kırmızılılardan son senesinde 1 milyon 850 bin euro kazanacak.
Trabzonspor'dan 2 sezon önce 4 milyon euro bonservis bedeliyle alınan Olcan Adın için, 2 milyon 750 bin euro'ya transfer edilen Salih Dursun 2 yıl kiralık verilmişti. Olcan'ın sarı-kırmızılı kulüple 2 sezon daha sözleşmesi bulunuyor. 30 yaşındaki futbolcu bu sezon 1.8 milyon euro, önümüzdeki yıl ise 1.9 milyon euro alacak.
Eskişehirspor'dan büyük umutlarla transfer edilen, ancak performansıyla hayal kırıklığı yaratan Tarık Çamdal içinse Galatasaray, 4 milyon 750 bin euro gibi önemli bir bonservis bedeli ödemişti. 2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Tarık'la 5 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Sarı-kırmızılılarla 3 sezon daha mukavelesi bulunan Tarık, bu yıl 1.4 milyon euro, önümüzdeki yıl 1.5 milyon euro, son sezonunda ise 1.6 milyon euro kazanacak.
Sarı-kırmızılı kulüp Umut, Olcan ve Tarık için toplamda 11 milyon 450 bin euro bonservis bedeli ödedi. Florya'da A takım antrenmanlarında yer almayan 3 oyuncunun Galatasaray'dan kalan alacağı ise toplamda 10 milyon euro. Yönetim, oyuncuların sözleşmelerini feshetmek isterse bu rakamı ödemek zorunda.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam