Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aslan Arena'da güzel

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/09/2011 - 21:57 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Samsunspor'u 3-1 mağlup etti.

galatasaray

Görsel kaynağı: AA

Geçen hafta İstanbul BB karşısında sürpriz bir mağlubiyet yaşayan Galatasaray, ligin yeni ekiplerinden Samsunspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar bu mücadeleyle birlikte bu sezon ilk kez resmi bir maçla taraftarının karşısına çıktı. Cimbom'da Servet Çetin ve Çağlar Birinci sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşma kadrosunda yer almazken yeni transfer Albert Riera da ilk kez sahaya çıktı.

Samsunspor ise geçen hafta Gençlerbirliği’nin 3-1’le geçmiş ve beş sezon aradan sonra döndüğü Süper Lig’e mutlu bir şekilde “merhaba” demişti. Samsunspor’a Galatasaray’dan transfer olan Mustafa Sarp da ilk 11’de karşılaşmadaki yerini aldı.

Mücadeleye Galatasaray fırtına gibi başladı. Sabri ve Hakan Balta da ataklara fazlasıyla destek verince neredeyse 9 kişilik bir hücum hattı oluştu. Eboue-Selçuk-Melo’dan oluşan orta saha üçlüüsü Samsunspor’un hücuma çıkmasına izin vermedi.

Sarı-kırmızılılar aradığı golü ise 19. dakikada buldu. Felipe Melo yaklaşık 35 metreden inanılmaz bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Top süzüle süzüle, kavisli bir şekilde ağlarla buluştu.

Devrenin kalan dakikalarında da oyunun hakimiyeti Galatasaray’daydı. Ancak tempo golden sonra biraz düşünce ikinci 45 dakikaya 1-0 skorla girildi.

İkinci devreye yine Galatasaray etkili başladı. Ancak 54. dakikada bir sürprizle karşılaştı sarı-kırmızılılar. Gökhan Zan’ın hatasıyla başlayan atakta Mustafa Sarp ceza sahası içinde topla buluştu. Felipe Melo ile birlikte vurdular. Top ağlarla buluştu. Golden sonra Mustafa Sarp uzunca bir süre Arena’daki taraftarlara “sus” işareti yaptı.

Golden sonra Galatasaray’da Elmander ve Sercan gibi isimler de oyuna dahil oldu. Sarı-kırmızılılar bu değişikliklerin faydasını ziyadesiyle gördü. 73. dakikada Sercan’ın harika topuk pasında üç savunma oyuncusu birden oyundan düştü. Elmander yay üzerinde topla buluştu. Sol ayağıyla müthiş vurdu ve Galatasaray yeniden öne geçti.

Skor 2-1'e geldikten yalnızca bir dakika sonra Sercan ceza sahası içinde topla buluştu. Topu kaybetti. Sonrasında Ahmet elinde topla Elmander'e üzerine yürüdü ve çarptı. Penaltı ile birlikte kırmızı kart kararı çıktı. Topun başına geçen Selçuk skoru 3-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, Serdar Akçer
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Kazım Kazım (Engin Dk. 72), Eboue (Elmander Dk. 61), Selçuk İnan, Reira, Baros (Sercan Dk. 67)
Samsunspor: Ahmet Şahin, Pal Lazar, Kemal Tokak, Bahia, Ergün Teber, Fink, Mustafa Sarp (Murat Yıldırım Dk. 61), Selim Teber, Dominguez (Ertuğrul Dk 76), Ekhigo Ehiosun (Zenke Dk. 71), Bance
Gol: Dk. 18 Melo, Dk. 73 Elmander, Dk. 76 Selçuk (pen) (Galatasaray) Dk.54 Mustafa Sarp (Samsunspor)
Kırmızı Kart: Dk. 74 Ahmet Şahin (Samsunspor)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam