Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aysal: Terim'le anlaştık

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/05/2011 - 22:04 GMT+3

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "19.05 itibariyle Fatih Terim'le el sıkıştık. Yeni teknik direktörümüz Fatih Terim'dir" dedi. Aysal, ayrıca Bolton Wanderers'ın forveti Johan Elmander ile anlaşıldığını sözlerine ekledi.

fatih terim

Görsel kaynağı: Reuters

NTV Spor'da canlı yayına katılan Galatasaray'ın yeni Başkanı Ünal Aysal, " Galatasaray’la çoktan beri yakından ilgiliyim. Üye olduğum andan beri ilgim vardı. Bu benim yapımda var. Başkan olmak gibi bir heyecanım hiçbir zaman olmadı. Ancak, geçtiğimiz aylarda, benim ismim telaffuz edildi. Ben, ilk önce gençlere destek vereceğimi söyledim. Ama isteksiz bir topluluk gördüm. Ben de sözümü tutup aday oldum" dedi.

"Üç yıl kalacağım"
Aysal, üç yıl görevde kalacağını belirtirken," Ben üç yıllık bir program yaptım. İnşallah bu süre zarfında istediklerimizi yaparsak ben müsaade isteyeceğim" şeklinde konuştu.

Nasıl bir Galatasaray
Galatasaray'ın imkanlarının büyük olduğunu belirten Ünal Aysal, "Galatasaray’ın büyük imkanları var. Büyük bir insan gücü ve kültür birliğine sahip. Bunu değerlendirip kulübe katkı sağlamamız lazım. Kurumsal yapıyı işler hale getirmemiz gerekiyor. Yapılar, başkanların elinde.Benim hedefim bunu saygınlık içinde ceryan etmesi. Kararların profesyonel olarak alınması gerekiyor. Sistemin doğru kurulmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Profesyoneller geliyor
Galatasaray Başkanı profesyonel yöneticilerin takımı yöneteceğini söylerken, "Thomas Kurth gibi isimleri danışman olarak sistemin içine sokmak istiyoruz. Onların geçmişe dönük tecrübeleri var. Onların deneyimlerinden yararlanacağız. Biz futbolu yönetmeyiz. Ancak, futbolu bilen kişileri yönetebiliriz." dedi.

"Nakit sorununu aşarız"
Aysal nakit sorununu çözebileceklerini söylerken, "Kulübün nakit sorunu var ancak varlık sorunu yok. Önemli olan nakit sorununu aşmak. Eylül-Ekim ayına kadar 118 milyon dolarlık bir yükümüz var. Bunu iyi bir şekilde yönetmemiz lazım. Ama biz bunlara hakim oluruz, sıkıntı olmaz. Genel kurul müsaade ederse programımızı yürürlüğe koyacağız" şeklinde konuştu.

"Futbol şubesi olmayacak"
Ünal Aysal futbolun Sportif AŞ içinde organize edileceğini ifade ederken, "Futbol şubesi olmayacak. Bahsettiğimiz kurumsal yapıda kulübün yönetim kurulu üyeleri toplu olarak karar alıp, ona göre hareket edecekler. Sportif A.Ş.’nin içinde futbol organize edilecek. Arada köprü olacak. Sportif A.Ş.’deki yönetimde teknik direktör de olacak" diye konuştu. Aysal ayrıca, " Eskiden her şey duyguyla çözülüyordu. Bizim yapmak istediğimiz duyguyla aklı birleştirmek" dedi.

Fatih Terim Galatasaray'da
Aysal, Galatasaray'ın yeni teknik direktörünün Fatih Terim olacağını belirterek, "Bugün 19.05 itibariyle Fatih Terim ile el sıkıştık. Yarın sabahtan itibaren işe koyulacağız. Kendisine iki gün önce teklifimi ilettim. Ben de düşündüm, kendisi de düşündü. Yeni yaklaşımlar var. Kurumsallık konusundaki ısrarlarımı takdirle karşıladı" dedi. Aysal takımda da revisyon olacağına değinerek, "Takımda 3’te 1 oranında bir değişiklik olabilir diye düşünüyorum. Çim sahasının içinde Terim’in hiçbir hareketine karışmayacağız. Sorumluluğu kendisine aittir. Ama sahaya inene kadar beraber çalışırız" şeklinde konuştu.

İlk bomba Elmander
Elmander'in yarın borsaya bildirileceğini belirten Aysal, "Bizim önceliğimiz hocaydı. Elmander konusunda Terim’den görüş almıştık. Hoca, “Benim için sorun yok”, dedi. Elmander’i yarın borsaya açıklayacağız" dedi.

Arda konusu
Aysal, "Arda’yı, hoca da tutmak istiyor, ben de tutmak istiyorum. Ama Arda’yı da dinleyeceğiz. Arda’nın devam etmesi kendi lehinedir" dedi.

Sürpriz bir kaleci geliyor
Ünal Aysal, "Çok sürpriz bir kaleciyle anlaşabiliriz. Ama ekip halinde karar alacağız. Bir hafta içinde haberleri duyabiliriz" şeklinde konuştu.

Ersan İlyasova mı geliyor?
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal basketbolda önemli gelişmeler olabileceğini belirtirken, "Hakan Üstünberk görevde kalacaktır. Yeni bir sponsorluk anlaşması gündemde. Henüz neticelenmedi. Ersan İlyasova’ya bir ilgimiz var. Görüşmeler sürüyor" diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam