Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaşlı Nihat veda etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/05/2011 - 16:50 GMT+3

Beşiktaş’ta 1996’da başlayıp 2002 yılında La Liga’ya transferiyle son bulan ilk döneminin ardından geçen sezon yeniden siyah-beyazlı formayı sırtına geçiren Nihat Kahveci’nin ikinci Beşiktaş dönemi de resmen son buldu. Nihat, "Herkese hakkımı helal ediyorum" dedi.

nihat kahveci, 2011

Görsel kaynağı: AA

Bugün konuyla ilgili açıklama yapan Nihat Kahveci, şu ifadeleri kullandı:
Bu son zamanlarda konuşulan bir konuydu. Sayın başkanımız ve ben oturduk ve sözleşmeyi feshettik bugün itibariyle. Beşiktaş ile özdeşleşmiş biri olarak her zaman Beşiktaş’ta oynayacağımı söylemiştim. Bunu da gösterdiğim için mutluyum. İşler sahada istenildiği gibi olmadığında, gerekli verim alınmadığında insanlar karşılıklı oturur ve yapılması gerekeni konuşur. Ben herkese teşekkür etmek istiyorum.
"Herkese hakkımı helal ediyorum"
Geldiğim ilk günden beri sahada iyi olmasam da Beşiktaş taraftarı bana desteğini gösterdi. En büyük üzüntüm, onların beklentisini karşılayamamak. Ama ben duruşumla Beşiktaş camiasını en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Geldiğimden beri ekonomik olarak aldıklarım ve veremediklerim çok konuşuldu. Maddi ve manevi anlamda ben Beşiktaş için çok büyük fedakarlıklar yaptım. Tabii bunun karşılığında da sayın başkanım bana gerekli fedakarlıkları yaptı. Her zaman Beşiktaşlı Nihat Kahveci olarak ayrılacağım. Ben Beşiktaşlı Nihat’ım. 10 yıl önceki Nihat Kahveci kimse bugün de odur. Sahadaki performansım nedeniyle insanların herkese hakkımı helal ediyorum. Umarım herkes de bana hakkını helal eder.
Özellikle 2003-2004 sezonunda Real Sociedad formasıyla başardıklarıyla anılan ve 2004 yılında İspanya’da yılın futbolcusu seçilen Nihat Kahveci, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle o parlak yıllarını hep aradı.

Megastar sendromu
Beşiktaş’ta bekleneni veremeyen Kahveci, yoğun stres yaşadığı dönemde, ligin 30. haftasındaki Konyaspor karşılaşmasında Portekizli yıldız Ricardo Quaresma ile ‘neden pas vermedin’ tartışması yaşamış, Quaresma’yı eleştirmişti.
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda gazetelerde Nihat Kahveci ile ilgili şöyle bir haber yer almıştı: İspanyol gazeteciler, Beşiktaşlı Nihat Kahveci’nin Türkiye’de yaşadığı travmaya "megastar sendromu" teşhisi koydu. La Liga’da üst düzey futbol oynamış isimlerin Türkiye’de de aynı muameleyi görmek istediğini belirten basın mensupları, bu tür futbolculara örnek olarak Nihat’ın arkadaşı Guti ile Fenerbahçeli Güiza’yı gösterdiler.

32 yaşındaki Nihat Kahveci, daha önce yaptığı açıklamalarda futbol yaşantısına İspanya'da devam etmeyi istediğini söylemişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam