Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Bu da şike fetvası!”

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/07/2011 - 10:11 GMT+3

Türk futbolunda deprem etkisi yaratan şike operasyonu aslında nasıl başladı? Ailesi Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığını bırakmasını istiyor. İbrahim Akın, şike için hocaya mı danıştı! Hangi maçlarda şike yapıldığı iddia ediliyor. Basında öne çıkan Fenerbahçe haberleri…

aziz yıldırım, şike, fenerbahçe, habertürk

Görsel kaynağı: Eurosport

HÜRRİYET: Şike için fetva
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın’ın mahkeme kararıyla dinlenen telefon görüşmelerinde kendisine teklif edilen şike parasıyla ilgili aradığı kişiye “Hocam uygun olur mu” diye sorduğu ortaya çıktı. Polis raporuna göre, İbrahim Akın telefonda, "Hocam bir şey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener'le maçımız var ya... Demişler ki 'İbo gol atmasın, 100 bin dolar para verelim' diyorlar. Bunun dinen sakıncası var mı" diye sordu. Görüştüğü kişinin sakıncası olmadığını söylemesi üzerine İbrahim Akın'ın, Yusuf Turanlı'yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin avrodan aşağı kabul etmeyeceğini söylediği belirlendi. Raporda Aziz Yıldırım’ın, Ahmet Çelebi’ye İbrahim Akın ile görüşülerek para teklif edilmesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor. Çelebi de Yusuf Turanlı aracılığıyla bu teklifi iletti ve anlaşma sağlandı.
“Sivas’ı da kurtaralım” Şike yapmakla suçlanan kişilerin, Bucaspor’un Fenerbahçe’den puan alması durumunda Sivasspor’un ligden düşme ihtimalinin ortaya çıkacak olması nedeniyle bu karşılaşmaya özel önem verdiği ifade edildi.
“Başkanlığı bırakacak” Başkan Aziz Yıldırım’ın ailesi, kızı Hande Gamgam’ın evinde bir araya geldi. Aile meclisi karar verdi. Aile, şike soruşturması kapsamında gözaltında olan Aziz Yıldırım’ın bu tarz işlere karışmadığından emin olduklarını belirtti. Yıldırım’ın olayın açığa kavuşmasının ardından Fenerbahçe Başkanlığı koltuğunu bırakması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
“Şampiyonlar Ligi’ne hangi takım gelecek” UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na bu soruyu soracak. Şikeye karışan takımların küme düşürülmesi durumunda kaos yaşanacak. Yayın ihalesinin yenilenmesi ve olası bir ikinci dalga operasyonunda Süper Lig’in oynanmaması bile söz konusu.
“100 bin doları kendilerine saklamışlar” Polisin ‘şike yapıldı’ dediği Fenerbahçe-Ankaragücü maçında ilginç bir olay yaşanmış. Aziz Yıldırım’ın Ankaragücü’nden futbolcu ayartmaları için görevlendirdiği Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice, daha önce konuştukları 400 bin doların yerine 300 bin önerdi ve 100 bin doları kendilerine sakladı.
“Aziz Yıldırım 13 farklı telefonla görüştü” Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın da dahil olduğu 50’ye yakın şüpheli sekiz ayda 400 ayrı telefondan dinlendi. Yıldırım da soruşturma süresince 13 farklı telefon numarasında görüşmelerini yaptı. Yıldırım’ın zaman zaman çevresindeki kişilere ait cep telefonlarıyla farklı isimleri aradığı da tespit edildi. Polis, mahkemeye başvurarak yeni numaralar için dinleme izni istedi.
SABAH: Belli etmeden yardım etsinler
Şampiyonluğun kaderini belirleyecek Sivasspor maçı öncesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sözleri teknik takibe takıldı İşte Aziz Yıldırım'ın, yakın adamı Bülent İ. Işçen'in ve Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi'nin 22 Mayıs'taki kritik karşılaşma öncesi telefon trafiği:
İşçen: Özel görüşmemiz lazım.
Çelebi: Tamam görüşelim.
İşçen: O arkadaş beni bekliyor.
Yıldırım: Sen bak o.... söyle bize yardım etsinler. Tamam mı? Yani, belli etmeden yardım etsinler.
İşçen: Görüştüm. Gidecek fiyat konuşacak. Sen merak etme.
Yıldırım: Ahmet'i (Çelebi) de yolla
İşçen: Tabii gidiyor. 5 gün orada. ' Yapamazsan Aziz abiye selam verme' dedim.
Başak (Menajer): Nasıl geçti?
Çelebi: 200 milyara (bin) bağlayacağız.
Çelebi: Tamam ben operasyona başladım, haberin olsun.
İşçen: Dini imanı para olmuş onun. Yolunu bulacakmış. Lan sen kimsin?
Sefer Yılmaz (Eskişehirspor Ant Yrd.): Orada kafayı çakıp atsaydın golü.
Mehmet Yıldız (Sivassporlu futbolcu): Ben oraya gol atmaya gitmedim ki. Fener'i şampiyon yaptık.
HABERTÜRK SPOR: Şok iddialar
Şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe ve Başkan Aziz Yıldırım’a yöneltilen suçlamalar dudak uçuklatacak türden.
1. 6-0’lık maç sonrası Fenerbahçe adına Cemil Turan, Ankaragücü’ne 60 bin dolar götürdü.
2. Büyükşehir maçı öncesi İbrahim Akın’a ‘gol atmaması için’ 150 bin dolar ödendi.
3. 5-3’lük Buca maçında şike yapıldığına dair çok güçlü deliller olduğu iddia edildi.
4.Yıldırım, Erman Toroğlu için “Lig TV’den kovdurttum. Ama yine rahat durmuyor” dedi.
“Kim bu hakemler?” Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Operasyonda MHK’den de bazı kişiler var” dedi. Bu sözlerin ardından gözler hakem camiasına çevrildi. Kritik bir derbinin manipüle edildiği iddia ediliyor.
“Dev tehlike: UEFA” TFF’nin, UEFA’ya bir ay içinde soruşturmayla ilgili bilgi vermesi gerek. Açıklanmamak kaydıyla süreç devam ederken UEFA’ya ön dosya verilebilir. Eğer UEFA suçlu bulursa, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi haklarını iptal edebilir.
MİLLİYET: Fener ‘kanaat’e göre düşürülebilir
Futbol Federasyonu ligin geleceğini yargının kararına göre biçimlendirecek. Federasyon şike skandalına bulaşan kulüpleri ‘kanaat’le düşürme yetkisine de sahip.
AKŞAM: Savcı Berk ile infaz zirvesi
Emniyet-Savcılık-TFF üçgeninde bulunan ara formüle göre 5 Ağustos’taki sezonun sağlıklı başlaması için görüşme yapılacak, binlerce klasörden oluşan dosyalar incelenecek. Savcılıktaki tüm bilgi ve dokümanlar alınacak. TFF bunun ışığında kendi cezalarını kesebilecek. Bu duruma göre de Avrupa’ya gidenler, küme düşme ve cezalar belli olacak.
“Yıldırım plaka harekatı” Macera filmi gibi takipte ilginç detay… Aziz Yıldırım, izlendiğini fark edip yakın çevresine “Otomobilin plakasını araştırın” dedi. Deşifre olduğunu anlayan polis, durumu merkeze bildirdi. Plaka kayıtları değiştirildi. Yıldırım şüphelenmedi.
“Fenerbahçe bir günde yüzde 19.30 eridi 16 Emenike kaybetti” Şike depreminin ardından Fenerbahçe’ye bir kara haber de borsadan geldi. Hisseler çakıldı, Fenerbahçe’nin piyasa değeri bir günde 19.30 eridi. Diğer üç büyükte de hasar var.
VATAN: Mafya çatıştı şike ortaya çıktı
Türk futbolunda deprem etkisi yaratan şike soruşturmasının, iki mafya grubunun çatışması ile başladığı ortaya çıktı. Ünlü mafya babaları Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker'in oğulları arasında çıkan tartışma sonrası polis takibe başladı. Bu sırada Aziz Yıldırım da telefon dinlemesine takılınca olay patladı... Polise göre Başkan Yıldırım’ın telefonda kullandığı şifreler de çözüldü. Yıldırım bir konuşmasında kulüp yöneticisine, iddiaya göre "Şirkete temizlikçi alınacak adam ayarlayın" diyor. Yönetici ise "Üç tane temizlikçi ayarladık" diye cevap veriyor. Polise göre temizlikçi diye bahsedilen kişiler şike için ikna edilen futbolcular...
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam