Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Erteleme değil iptal"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/05/2011 - 21:40 GMT+3

Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının çıkan olaylar nedeniyle iptalinin ardından TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu açıklamalarda bulundu.

bursa, bursaspor, olaylar şiddet, beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı çevresinde çıkan olaylar üzerine valilik, emniyet birimleri, maçın gözlemcileri, hakemleri ve diğer sorumlularla yaptıkları görüşmelerden sonra TFF Yönetim Kurulu olarak, ''güvenli bir şekilde oynanamayacağı'' gerekçesiyle Bursaspor-Beşiktaş maçının iptaline karar verdiklerini bildirdi. 

Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Çünkü, Beşiktaş maçın oynanacağı stada dahi giremedi. Daha önce taahhüt edilmesine rağmen, Beşiktaş taraftarları maça gelemedi. Büyük olaylar çıktı. Bu yüzden TFF Yönetim Kurulu olarak güvenli bir şekilde oynanamayacağı gerekçesiyle maçı iptal ettik. Bu maçla ilgili son kararı TFF Yönetim Kurulu verecektir.'' 

“Erteleme değil iptal”
Futbol Federasyonunun Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, LigTV'ye yaptığı açıklamada, maçın iptaline ilişkin kararın Bursa Valiliği, emniyet müdürlüğü, maç temsilcisi ve hakemlerle yapılan bilgi akışı sonrası alındığını söyledi. 

''Bütün bu gördüklerimizden sonra müsabaka talimatı uyarınca maç güvenliğiyle ilgili olaylar ve seyirci olayları nedeniyle müsabaka talimatının verdiği yetkiyle bu maçın oynanmamasına karar verdik'' diyen Egemenoğlu, şunları kaydetti: 
''Bu karar tehir, erteleme değildir. Bu karar maçın oynanmaması yönündeki bir karardır. Müsabaka talimatı gereğince Yönetim kurulumuz maçın akıbetiyle ilgili ivedi olarak toplanarak bir karar verecektir. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda da hem açıklama, hem de gerekenler yapılacaktır. Kararı alan merci maçın hakemi değil, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’dur. Bu karar erteleme değildir. Maçın oynanmaması yönünde verilmiş bir tedbir kararıdır.''
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam