Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fener 1. Lig'e mi?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/08/2011 - 12:16 GMT+3

Fenerbahçeli futbolcuların alt lige düşme isteğini yönetim onayladı. Gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çevrildi. Fenerbahçe, Bank Asya 1. Lig’e mi düşecek, Süper Lig’de mi devam edecek?

alex de souza, gökhan gönül, fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçeli futbolcuların alt lige düşme isteğini yönetim onayladı. Gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF). Fenerbahçe Bank Asya 1. Lig’e mi düşecek, Süper Lig’e mi devam edecek? Asbaşkan Ali Koç, şu saatlerde TFF'nin İstinye'deki merkez binasına geldi.
Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren Fenerbahçe, TFF’nin, sarı-lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağını açıklamasıyla dün akşam bir toplantı yaptı ve ‘Gelecek sezon Bank Asya 1. Ligde oynayalım” kararı aldı.
Ali Koç ne demişti?
Koç yaptığı açıklamada TFF’nin kendilerinden kısa bir sürede zor bir karar vermelerini istediğini söyledi. Bütün haklarından vazgeçmelerinin istendiğini belirten Ali Koç, böyle tehditkar bir talebin sadece Fenerbahçe’ye değil tüm Türkiye’ye atılmış bir tokat olduğunu söyledi. Bütün kurumların süreci ciddiyetle ele aldığını ve Türkiye’nin süreç içinde elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen sarı-lacivertli yönetici, UEFA’nın tavrının Türkiye’yi küçümsemek olduğunu söyledi.

Tarihi bir toplantı yaptıklarını söyleyen Ali Koç, futbolcuların Bank Asya Ligi’nde mücadele etmek istediklerini söyledi. Böylesi bir durumun kendileri için daha iyi olacağını vurgulayan Ali Koç, bugün TFF’ye bu taleplerini ileteceklerini söyledi.

Gazetelerin geniş şekilde yer verdikleri bu gelişme, Fenerbahçe’nin federasyonu baskı altına almak istemesi olarak da yorumlandı.
Öte yandan Fenerbahçe’nin TFF Tahkim Kurulu’na giderek Şampiyonlar Ligi’nden men edilme kararının iptal edilmesi de sonuç vermedi. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Fenerbahçe’nin Bank Asya 1. Lig’de mücadele etme isteğini TFF kabul etmeyecek. Federasyona yakın kaynaklar, TFF’nin, Fenerbahçe’den, “Biz şu maçlarda şike yaptık” açıklaması yapmasını bekliyor.
Şampiyonlar Ligi’ni oynatmam!
Fenerbahçe, Federasyon’un Şampiyonlar Ligi kararında pes etmeyeceğe benziyor. Habertürk Gazetesi’nin haberine göre Fenerbahçe, ”Bosman Davası” ile ünlenen Louis Dupont ile anlaştı. Dupont’un Fenerbahçe’ye “Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni oynatmam” diyerek güvence verdiği iddia ediliyor. Belçikalı hukukçunun TFF’ye 40 milyon maddi, 60 milyon avro da manevi tazminat davası açacağı konuşuluyor.

Jean Louis Dupont kimdir?
Belçikalı avukat Jean Louis Dupont, 1990’ların başından itibaren futbol çevrelerinde büyük yankı yapan davaların arkasındaki isim olarak biliniyor. Dünya futbolunda devrim yaratan “Bosman Kanunları”nın mimarı olan Dupont, G-14 Kulüpleri’nin de yasal danışmanlığını yapıyor. Belçikalı avukat, Real Madrid’in Portekizli ünlü teknik adamı Jose Mourinho’nun da avukatlığını üstlenmekte.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam