Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fırtına bu gece 'Es'medi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/04/2011 - 23:51 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasının açılış karşılaşmasında lider Trabzonspor, Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı. Altı hafta sonra ilk puanını kaybeden bordo-mavililer, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

burak yılmaz, trabzonspor, 2011

Görsel kaynağı: AA

Lider Trabzonspor, zorlu Eskişehirspor deplasmanına çıkarken haftanın açılış maçı avantajını kullanmak istiyordu. Bordo-mavililer için alınacak 3 puanın anlamına büyük demek bile küçük kalırdı. Ev sahibi ise evinde çetin cevizdi.
Maça ön alanda baskı kurarak başlayan Trabzonspor, uzaktan şutlarla Eskişehir kalesini yoklamaya başladı. Eskişehirli futbolcular, Bülent Uygun’dan aldıkları talimattan olacak ki uzun toplarla hücum hattında Batuhan’ı kullanmayı düşündü ancak ilk yarı hayata geçiremedi. İlk 20 dakika geride kaldığında duran topların düğümü çözeceği düşünülüyordu.
25. dakikada Jaja’nın frikiği ilk yarının en net pozisyonu olarak kayıtlara geçti. İlk yarım saatten sonra oyuna tutunan Eskişehirspor ise Cale’nin kanadını zorlamaya başladı. 37’de Burhan, 40’da Koray ile tehlike yaratan Kırmızı Şimşekler aradığı golü bulamadı. İlk yarının son pozisyonu ise Mustafa Yumlu’nun ağlara gönderdiği ancak Bülent Yıldırım tarafından geçersiz sayılan kafa vuruşu oldu.
İkinci yarının başlamasıyla ev sahibi ekip kabuk değiştirdi. Rakip sahada çoğalan, daha fazla pres yapan ve top çalan Eskişehirspor, ikinci yarının ilk 15 dakikalık diliminde oyunun hakimi olan taraftı. Jaja’ya baskı kuran ev sahibi, Sezer ve Pele ile gole yaklaştı ancak sonuç alamadı. 70’den sonra silkinip kendine gelen Trabzonspor iki pozisyon üst üste buldu. 72’de Umut Bulut’un vuruşu Ivesa’da kaldı. 73’te ise Jaja ceza sahası yayının 1 metre gerisinden vurdu ancak lider aradığı golü bulamadı.
Ligdeki son beş deplasman galibiyetini maçın bitimine 10 dakika attığı gollerle kazanan Trabzonspor’un hocası Şenol Güneş, son bölümde Yattara ve Pawel Brozek’i oyuna sürerek 3 puan için iyice baskı kurmayı amaçladı. Baskıdan kontratak ile çıkan ESkişehrispor, 85. dakikada Burhan’ın pozisyonunda gole çok yaklaştı.
Maçın son anlarında oyun bir hayli durunca Trabzonspor hücumda etkili olamadı. Temposu düşen karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve 0-0 sona erdi. Bu sonuçla birlikte, Trabzonspor puanın 70’e çıkartırken, Eskişehirspor 44 puana yükseldi.
Stat: Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Erdinç Sezertam
Eskişehirspor: Ivesa, Veysel, Nadareviç, Volkan, Koray, Alper, Doğa(Dk. 81 Bülent Ertuğrul), Pele, Sezer, Burhan(Dk. 87 Erkan), Batuhan (Dk. 78 Ümit Karan)
Trabzonspor: Tolga, Mustafa (Dk. 90 Barış), Egemen, Giray, Cale, Selçuk, Colman (Dk. 82 Pawel Prozek), Alanzinho (Dk.71 Yattara), Burak, Jaja, Umut
Sarı kartlar: Dk. 90+3 Alper (Eskişehirspor), Dk. 53 Umut, Dk 57 Egemen (Trabzonspor)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam