Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Her şey yanlış yapıldı"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/05/2011 - 16:19 GMT+3

Bursa Barosu Genel Sekreteri Av. Gürkan Altun, ''Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki maçın oynanmadan, saha dışındaki olaylar nedeniyle iptal edilmesi, öncesi ve sonrasında tam anlamıyla yanlışlar zinciridir'' dedi. 

bursa, bursaspor, olaylar şiddet, beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

Her ne sebeple ve hangi branşta olursa olsun Bursaspor-Beşiktaş kulüpleri arasında oynanması gereken maç öncesi meydana gelen ve sözkonusu müsabakanın iptaline sebep olan olayların gerek Bursa Barosu gerekse spora gönül veren kişi ve kurumlarca tasvip edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Altun, bu çerçevede spor kulüplerinin ve taraftarlarının spor bilinci içinde hareket etmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. 
Altun, Bursa Valiliği'nin İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısını yapmadan verdiği maça Beşiktaş seyircisinin alınması kararının son derece hatalı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 
''Bursaspor ile Beşiktaş takımları arasındaki maçın oynanmadan saha dışındaki olaylar nedeniyle iptal edilmesi, öncesi ve sonrasında tam anlamıyla yanlışlar zinciridir. Rakip takım taraftarlarının maça alınma kararının beş ay önce İstanbul'da yaşanan ve bazı Burusaspor taraftarlarının bıçaklanmasıyla sonuçlanan olaylar göz ardı edilerek, yeterli güvenlik önlemleri alınmadan maçın oynatılmak istenmesi, hatalar zincirinin en büyük halkasıdır. Yine, olaylarda Bursaspor seyircisine yer yer orantısız güç kullanılmasını da olayların büyümesinde etken olarak görüyoruz.'' 
Bursaspor seyircisinin özellikle İstanbul'da oynanan ilk maçta yaşadıklarını anladıklarını, hassasiyetlerini de tahmin ettiklerini vurgulayan Altun, ancak bu duyguları ifade etmek isterken aşırıya kaçan ve sonuçta Bursaspor'a zarar verecek davranışları onaylamanın da mümkün olmadığını kaydetti. 
Galatasaray-Juventus örneği
Altun, başlama saati bile gelmeden maçın iptal kararını veren Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu tutumunu da hayretle karşıladıklarını ifade ederek, ''Maçın emniyeti, temsilci, hakem ve diğer raporlar gelmeden maçın sonucuna yönelik olabilecek bir kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilmesini de anlamak mümkün olmamıştır. Galatasaray-Juventus maçını devlet garantisi vererek oynatan otoritenin iki Türk takımının maçını oynatamamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz'' diye konuştu. 
Altun, şöyle devam etti: ''Kamuoyunda Bursaspor'a verilecek cezaların niteliği tartışılmakta ve özellikle 'Sporda Şiddet Yasası'na atıfta bulunmaktadır. Herkesin bilmesi gerekir ki 'Suçta ve Cezada Şahsilik Prensibi' de göz önüne alınarak; sporda şiddet yasası sadece spor kulüpleri için değil spor sahaları ve müsabaka çerçevesinde yasaklı hareketler gerçekleştiren (şiddet ve benzeri) şahıslar için çıkarılmış bir yasadır. 
Bursaspor Kulübü'ne sadece 'TFF Müsabaka Talimatnamesi' doğrultusunda ceza verilebileceği açıkken, Sporda Şiddet Yasasına dayalı olarak işlem yapılmasını ve cezalandırmak istenmesini hayretle karşılıyoruz. 
Bu olaylarda sorumluluğu, kusuru ve ihmali olan bütün kişi ve kurumların 'bizim kusurumuz yok' anlayışını bir an önce terk ederek almış oldukları kararın sorumluluğundan hareketle Bursaspor Kulübü'nün menfaatleri bakımından, bu olaylardan en az zararı görecek şekilde hareket etmelerini tavsiye ediyor, sonrasında yaşanacak gelişmeleri de merak ve ilgiyle takip edeceğimizi vurgulamak istiyoruz.'' 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam