Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Lider Bucaspor'u ağırlıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/09/2010 - 11:58 GMT+3

Spor Toto Süper Lig’de altıncı haftanın perdesi, lider Bursaspor ile Bucaspor arasında saat 20.00’de oynanacak karşılaşmayla açılacak. Bir maç eksiğiyle 12 puanla lider durumdaki timsahlar, tek galibiyeti olan ancak deplasmanda kaybetmeyen ligin yeni ekibini mağlup etmek istiyor.

volkan şen, bursaspor, 2010-2011

Görsel kaynağı: AA

Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak adını dört büyüklerin yanına yazdıran Bursaspor, yeni sezona da hırslı başladı. Şampiyonlar Ligi’nde 4-0’lık Valencia mağlubiyetiyle büyük şok yaşayan yeşil-beyazlılar ligde ise oynadıkları bütün maçları kazandı. Timsahların, ertelenen Gaziantepspor karşılaşması nedeniyle bir maç eksiği bulunuyor. Ligde rakip filelere yedi gol bırakan Bursaspor, kalesindeki tek golü Eskişehirspor maçında gördü. Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bir maç eksiklerine rağmen hala ligin zirvesinde olduklarını belirtti. Sağlam, Bucaspor maçıyla ilgili olarak, "İyi bir takım. Dışarıdan kolay gibi görülüyor olabilir ama zor geçecek.” şeklinde konuştu.
Bucaspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi’nde Glasgow Rangers ile oynayacaklarını hatırlatan Sağlam, “Bucaspor maçından iyi bir skorla ayrılarak moral bulmak istiyoruz. Çünkü ardından deplasmanda Rangers ile karşılaşacağız. Ama şimdi bütün konsantremizi Bucaspor maçına verdik. Kayıpsız ayrılarak ligde yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Takımda ciddi bir sakatımız yok. Sadece Ivan Ergiç’in arkada adalesinde sertleşme var ama takımla birlikte çalışmalara başladı” dedi. Sağlam, “Buca maçında da yine farklı bir 11’le sahaya çıkabiliriz. Herkesin hazır olmasını istiyoruz. Her futbolcu bizim için önemli hepsinden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.
Bucaspor’da yeni dönem
Beş puanla on birinci sırada yer alan Bucaspor, yeni başkanı Şeref Üstündağ ile ilk karşılaşmasına çıkacak. Ancak teknik direktör Bülent Uygun, Galatasaray maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun kararı doğrultusunda karşılaşmayı tribünden izleyecek. Deplasman mağlubiyeti bulunmayan Bucaspor, oynadığı lig maçlarında rakip fileleri dört kez havalandırırken aynı sayıda kendi kalesinde gol gördü.
Teknik direktör Bülent Uygun maçla ilgili değerlendirmesinde, “Puan alıp İzmir'e dönmek istiyoruz. Zor olduğunu biliyoruz. Bursa deplasmanı Türkiye'de her takım için zor bir deplasman. Biz yine aynı oyun anlayışımızı, iyi oynama düşüncemizi Bursa'da da sahaya yansıtmak, puan alıp İzmir'e dönmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyorum.'' şeklinde konuştu.
Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam