Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nihat'ın Beşiktaş karnesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/05/2011 - 17:42 GMT+3

Beşiktaş Kulübü'nün sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiği tecrübeli futbolcu Nihat Kahveci, siyah-beyazlı takımdaki ikinci döneminde camianın beklentilerini karşılayamadı. 

nihat kahveci

Görsel kaynağı: AFP

Siyah-beyazlı takımın altyapısında yetişen ve genç yaşına rağmen oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken, daha sonra yıllarca İspanya'da başarılı olan tecrübeli oyuncu, 2009-2010 sezonu başında yuvaya geri dönmüştü. Büyük umutlarla Beşiktaş'a geri gelen Nihat, geçen sezon kendisinden beklenenleri yerine getiremedi. Askerliği nedeniyle sezon başı hazırlıklarına katılamayan ve bunun sıkıntısını sezon içinde yaşayan siyah-beyazlı futbolcu, 2009-2010'daki gibi bu sezon da başarılı olamadı. 

Geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığı sonrası Beşiktaş, yıldız oyunculardan kurulu kadrosuyla bu sezona büyük hedeflerle, Nihat da büyük umutlarla başladı. 

Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk maçlarında UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları'nın Vikingur takımına gol yağdırırken, tecrübeli oyuncu da iki maçta attığı 3 golle umutları canlandırdı. Avrupa mücadelesinde Porto ile deplasmanda oynanan maçta bir kez daha sahne alan Nihat, bu karşılaşmanın ardından performansından çok sakatlığıyla gündeme geldi. 

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 8 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, gol sevinci yaşayamadı. Nihat Kahveci, siyah-beyazlı formayla ligde 11 kez sahaya çıkarken takımına gol kazandıramadı. Beşiktaşlı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise sadece 2 kez şans bulabildi ve yine gol atma başarısı gösteremedi. 

53 maçta 9 gol
Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş'ta 2 sezonda 53 resmi maç oynarken, çok az gol sevinci yaşayabildi. Geçen sezon 32 resmi karşılaşmada 5 kez fileleri havalandıran Nihat, bu sezon ise 21 karşılaşmada takımına sadece 4 gol kazandırabildi. Siyah-beyazlı futbolcu, 2 sezondaki 53 maçta toplam 9 gol atabildi. 
Gazeteciyle tartıştı
Nihat, son olarak ise sahadaki performansından çok ligde Konyaspor ile oynanan maçta sahada takım arkadaşı Quaresma ve mücadelenin ardından bir basın mensubuyla yaşadığı tartışmayla gündeme geldi. 

Saha içinde Quaresma ile gerginlik yaşayan tecrübeli oyuncu, karşılaşma sonrası bir basın mensubuyla tartışmış ve yaşadığı bu olayların ardından sakatlık gerekçesiyle takımının oynadığı 3 maçta kadroda yer almadı. 

2 sezonda 6 milyon avro
2009-2010 sezonu başında İspanya'nın Villarreal Kulübü'nden transfer edilen tecrübeli oyuncu ilk sezonunda 3.5 milyon avro ve bu sezon da 2.5 milyon avro aldı. 

Villarreal Kulübü'nden 4 milyon 250 bin avro bonservis bedeliyle 4 yıllığına sözleşme imzalanan Nihat'a 2009-2010 sezonu için 3.500.000 avro, 2010-2011 sezonu için de 2.500.000 avro ödeme yapılmıştı. Ancak 2011-2012 ve 2012-2013 sezonları için de 2.500.000'er avro alması planlanan tecrübeli oyuncuyla bugün yapılan görüşme sonucunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. 

Nihat'ın golleri
Nihat Kahveci'nin 2 sezonda bekleneni veremese de gol attığı maçları takımının kaybetmemesi ise dikkati çekti. Beşiktaş, tecrübeli oyuncusunun geçen sezon gol attığı 3 lig maçını kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası'nda Konya Torku Şekerspor'u 4-2 mağlup ederken tecrübeli oyuncu bu maçta 2 gole imza attı. Nihat, bu sezon ise 3 maçta takımına gol kazandırdı. Beşiktaş, bu oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam