Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyon Fenerbahçe!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/05/2011 - 10:08 GMT+3

Spor Toto Süper Ligi’nin en heyecanlı 90 dakikasında Fenerbahçe, Sivasspor’u deplasmanda 4-3 yenerek 18. şampiyonluğunu elde etti. Heyecan fırtınası içinde geçen maçta Fenerbahçe’nin gollerini Santos, Selçuk, Alex ve Yobo atarken, Sivas’ın sayıları Navratil ve Erman’dan geldi.

fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Sivas’da tarihi bir gün daha geride kaldı. 79’ar puanla son haftaya giren Fenerbahçe ve Trabzonspor, deplasmanlarda rakipleriyle karşılaşırken, sarı-laciverte gönül verenler Sivas’a tam anlamıyla bir çıkartma yaptı. Tam 41 uçakla Sivas’a uçan Fenerbahçeliler maç saatini bekliyordu.
Yağmurlu bir gün geçiren Sivas’ta saatler 20:00’yi gösterirken hakem Fırat Aydınus ilk düdüğü çaldı ve Fenerbahçe maça başladı.
Sarı Kanarya beklendiği üzere mücadeleye hızlı başladı. Niang ile çok net bir gol pozisyonu kaçıran Fenerbahçe, kaçan gole hayıflanırken Santos’un nefis golüyle rahatladı.
6. dakikada Sol kanatta Alex’in nefis pasına hareketlenen Brezilyalı, çaprazdan nefis vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyonun hemen ardından bu kez Niang aynı noktadan kaleye gönderdi, top süzülerek kaleye yol aldı. Ancak Alex’ten önce araya giren Hayrettin farkın ikiye çıkmasını engelledi.
Bu dakikadan sonra Sivasspor etkili gelmeye başladı. Ataklarının semeresini de 20. dakikada Navratil’in müsait pozisyonda attığı golle aldı. Savunmanın ve özellikle Lugano’nun büyük hatasında ceza sahasında bomboş kalan Navratil, topla buluştu ve Volkan’ı mağlup etti. 1-1
Eşitlik sayısından sonra Fenerbahçe kontrataklarla gol arasa da, Sivasspor da kolay teslim olacak gibi görünmüyordu. Kırmızı-beyazlılar orta sahayı çok rahat geçerken, ceza sahası çevresinde çok da becerikli değildi.
picture

alex de souza, fenerbahçe, sivasspor, 2011

Görsel kaynağı: AA

Maç kitlenmişken sahneye Fenerbahçe’nin mucize adamı Selçuk çıktı. Maçta oldukça etkisiz olan ve basit pas hataları yapan Selçuk Şahin 41. dakikada uzaklardan sert vurdu. Top kalecinin üstüne gitti ancak kaleci Korcan topu elinden kaçırdı ve sarı-lacivertliler tekrar öne geçti. 2-1
Bu dakikadan sonra iki takım da cılız pozisyonlar yakalasa da, ilk 45 dakika Fenerbahçe’nin 2-1’lik üstünlüğüyle geçildi.
İkinci yarıya iki takım da ilk yarıya oranla daha yavaş başladı. Kocaman orta sahadaki boşluğu kapatmak adına Stoch'u kenara alırken, Baroni oyuna dahil oldu.
Temposuz geçen ikinci yarıda sahneye ligin yıldızı Alex de Souza çıktı, 51. dakikada takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Duran topların usta ismi yaklaşık 30 metreden nefis vurdu, Korcan sadece izledi.
Bu golden sonra iki takım da biraz hareketlendi. Bunun sonucunda 65'te Sivas farkı yine bire indirdi. Orta sahadaki hatayı affetmeyen Erman, kaleyi karşıdan gören noktadan nefis vurdu, Volkan'ın yapabileceği hiçbir şey yoktu. Bu gol sarı-lacivertlileri biraz strese soksa da, Yobo'nun golü Fener'i yine rahatlattı.
Emre'nin soldan ortasına boş pozisyondaki Yobo kafayla dokundu ve skoru 4-2'ye getirdi. Fenerbahçe farkı ikiye çıkartıp yine rahatladı.
picture

fenerbahçe

Görsel kaynağı: AA

Bu dakikadan sonra maç rölantiye girdi. Özellikle Fenerbahçe daha atak görünse de, fazla pozisyona giremiyordu iki takım da.
Özellikle Fenerbahçeli taraftarlar son dakikalara girilirken şova başladı. Maç tam bitmek üzereyken sahneye yine Erman çıktı ve skoru 4-3'e getirdi. Uzatma dakikalarında yine strese giren Fenerbahçe bu kez hata yapmadı ve Sivasspor'u 4-3 yenmeyi başardı.
Sarı-lacivertliler rakibini çok zorlandığı maçta 4-3 yenerek taraftarlarını sokağa döktü. Geçen sezon yaşanan son maç faciasından sonra 82 puana ulaşan sarı-lacivertliler tarihinin 18. lig şampiyonluğuna ulaşmayı bildi. Alex de Souza bu maçta attığı tek golle gol sayısını 28'e yükseltti ve 2010/2011 sezonunun gol kralı olmayı başardı.
Trabzonspor ise Karabük’ü 4-0 geçmesine rağmen ikili averajdaki dezavantajından dolayı ikinci sırada kaldı ve dramatik bir şekilde şampiyonluğu rakibine kaptırdı.
Sarı-lacivertliler gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.


Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam