Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yıldırım'dan açıklamalar

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/05/2011 - 18:16 GMT+3

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluğa ve transfer sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin geleceğini de bir yandan oluşturmak istediklerini belirten Yıldırım, ilgilendikleri isimleri açıkladı.

aziz yıldırım

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Lig TV’deki programa Şekip Mosturoğlu ile birlikte katılan Yıldırım, soruları yanıtladı.
Transfer
Kadroda banko oynayacak isimler olacak ve bir de geleceğie yönelik transferlerimiz olacak. Her mevkiinin alternatifini bulmak lâzım. Biz bunu yapmayı amaçlıyoruz. Genç bir oyuncu alırsak, iki sene sonra oynayacak duruma gelecektir. Kimse “Bu adam Fenerbahçe’de oynar mı?” demesin.
Serdar Kesimal ile ilgilenmiyoruz. Mustafa Pektemek ve Orhan Şam ile görüşmelerde ise belli bir noktaya geldik. Eskişehir'den Sezer de var. Öte yandan, dış transferde Arshavin ile ilgilenmiyoruz.
Emenike
Biz söyledik oynamadı. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar yanlış düşünce olabilir mi? Niang bizde üç hafta oynamadı. Aynı yerden sakatlanmıştı. Tedavi oldu. 'Sakatım' diyen oyuncuya inanacaksın. Oyuncuların ifadelerini kabul etmek lazım
Selçuk İnan
Selçuk ile sezon ortasında ilgilenmiştik. Fakat Trabzonspor ile şampiyonluk mücadelesi verdiğimizden, Selçuk’la anlaşma imzalamanın etik olmayacağını düşündüm. Sezon bitince konuşacağımızı söyledim. O ise Galatasaray ile anlaştığını ve onlara söz verdiğini söyledi. Hayırlı olsun.

Aykut Kocaman
Aykut Kocaman, geçmişte iyi ya da kötü bazı tecrübeler edinmiş bir teknik adam. Bize ilk geldiğinde bazı hataları oldu ama sonradan büyüklük gösterip bunları kabul etti. Alex konusunda hatalı olduğunu söyledik. O da bunu kabul etti ve kararını değiştirdi. Bu bir erdemdir. Birbirlerini tanıdılar ve sevdiler daha sonra.

Şampiyonluk mücadelesi
Geçen sene kupa finalinde Trabzonspor’a yenildik. Tek tek hepsini kutladık, tek kelime söylemedik. Lig mücadelesinde ise 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu kaybettik. Stadımız yandı, yine tek kelime etmedik. Maçtan önceki dönemlerde siyasiler de dahil olmak üzere birçok kişi şampiyonluğun temiz olmadığını söyledi. Bursaspor kazanınca ise kimse tek bir şey söylemedi. Lig bir anda temiz oldu.

Bu takımın motive olması gerekiyordu. Geçen sezon şampiyonluğu kaybettikten sonra motive olmak kolay değildi. Başka takım olsa bizim yaptıklarımızı yapamazdı. Avrupa'da bu şekilde durumla karşılaşıp da küme düşen örnekler var. Bu bir travmadır. Atlatmak kolay değil. Bütün camianın birlikte hareket etmesi lazım. Başta camianın tam desteği yoktu. Aykut Kocaman için bir kısım 'Evet', bir kısım 'Hayır' diyordu. Biz Kocaman'ın çocuğumuz olduğunu söyledik. Kendisinin tecrübe kazandığını, bu işi başaracağını dile getirdik. Hep beraber yapacağımızı ifade ettik. İlk başta ortaya atılan düşüncelerle takım uyuşmadı. Zaman içinde iki taraf hatalardan arınınca, desteklerimizle bir noktaya geldik. Oyuncularla teknik direktör arasındaki kırgınlıkların ortadan kaldırılması için çalıştık. Kazanmanın onlara ve bize faydaları olacağı düşüncesi oluşunca takım toparlandı. Herkesin bir araya gelmesinin yanı sıra taraftarların da inanarak takıma destek vermesi ve sahiplenmesiyle başarı sağlandı.

Başbakan’la görüşme
Sayın Başbakan, Alex’i örnek gösterdiği için ondan randevu talebimiz oldu. Orada kendisine teşekkürlerimizi ilettik. Türkiye’de bir anda olay oldu. Benden sonra tüm kulüp başkanları oraya gitti ama bir şey olmadı. Biz bir spor kulübüyüz. Siyasetle bir ilgimiz yok.
Eleştiriler
Trabzonspor ile olan mücadelemizde son hafta en ufak bir imada bulunmadık. Oysa bazı spor yazarları var ki, ya gidecekler ya da düzelecekler. Ben mücadelemi başlatacağım. Artık televizyonlarda benim şahsıma yönelik eleştirilerde bulunanlar beni karşısında bulacak. İnsanlar beni sevmedikleri için önyargılı davranıyorlar. Bariz penaltı olan pozisyona bana inat "Penaltı değil" diyorlar. Yazık!

Federasyon
Türk Futbolu'nu yönetenenler korkmamalı. Kulüplerle diyaloğa girmekten korkmasınlar. Arıyoruz, azarlayacağız diye korkup telefonlarımıza bakmıyorlar. Oğuz Sarvan'ı bir kere tebrik etmek için aradım. Telefonumu korkudan açmadı. Sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'na söyledim, o beni aradı.

10 senedir aynı şeyler söyleniyor. Oysa federasyonda bir tane Fenerbahçe taraftarı üye yok. Federasyon'a karşı bir sürü dava kaybettik.

Ünal Aysal
Şampiyon olduktan sonra Ünal Aysal beni aradı, kutladı. Ben de onu başkan seçildikten sonra arayıp tebrik ettim. Şampiyonluk maçından sonra bütün Anadolu kulüplerinin başkanları aradı neredeyse. Hepsine teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'yi ligdeki diğer takımlardan ayıramazsınız. Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın yukarıda olması bizi de yukarıya çeker. Bunlar birbirine bağlı şeylerdir. Hepsi bir bütün olmalı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam