Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yıldırım itiraz etti!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/07/2011 - 09:19 GMT+3

Avukatı, "Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarına rağmen sekiz gün gözaltında tutulması işkence yasağının ihlali niteliğindedir" dedi. Aykut Kocaman, bir an önce Süper Kupa maçının netleşmesini istiyor. Basında öne çıkan Fenerbahçe haberleri...

aziz yıldırım, fenerbahçe, hürriyet

Görsel kaynağı: Eurosport

HÜRRİYET: “İşkence yasağını ihlal ettiler”
Aziz Yıldırımın avukatı, Maliye Hazinesine 5 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. “Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarına rağmen sekiz gün gözaltında tutulması Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde belirtilen işkence yasağının ihlali niteliğindedir” dendi.

“Ya kefaletle, ya da hakkıyla serbest bırakın” Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatları, dün yasal sürenin son günde mesai saatinin bitimine yaklaşık iki saat kala tutuklama kararına itiraz etti. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede, tutuklama kararını veren mahkemenin üye hakimi Hadi Çağdır'in bu kararını geri alması istendi. Çağdır'ın tutuklama kararını geri almaması durumunda ise itirazın değerlendirilmesi için dosyanın İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edildi. Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarına da yer verilen dilekçede, Yıldırım'ın hakkıyla ya da kefaletle serbest bırakılması istendi.

“Fenerbahçe Ata’nın huzurunda” Fenerbahçeli dernekler, Dünya Fenerbahçeliler Günü nedeniyle bugün Anıtkabir'i ziyaret edecek. Aynca bir grup Fenerbahçeli, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun önünde oturma eylemi yaparak yaşanan gelişmeleri protesto edecek. Diğer bir grup ise Metris Cezaevine giderek başkan Aziz Yıldırım'a destek verecek. Öte yandan yönetim taraftarlardan bayrak asmalarını ve saat 19.07'de bir dakika boyunca araç kornalarını çalmalarını istedi.

SABAH: “Aziz Başkan’dan 5 bin TL’lik tazminat davası”
Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, gözaltı süresinin haksız aşıldığını belirterek devlete 5 bin TL'lik tazminat davası açtı. Yıldırım, gazetelerde çıkan haberler nedeniyle, savcıyı da "PR çalışması yürütmekle" suçladı.

“Metris’e ziyaretçi akını” Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'ne konan sanıklar, dün ziyaretçi akınına uğradı. Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, Yıldırım ve yeğeni Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'yu ziyaret etti. Bakırköy Savcılığı, Fenerbahçeli eski futbolcu Tanju Çolak'a ise ziyaret izni vermedi.

“Etkin pişmanlık talebim olmadı” Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı M. Şekip Mosturoğlu, avukatı Naim Karakaya aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Müvekkilimizin etkin pişmanlıktan istifade etmesini gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı gibi bu yönde de bir talebi olmuş değildir.”

HABERTURK SPOR: “2.5’luk dava”
Şike operasyonu kapsamında tutuklanarak gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, dün sembolik olarak Maliye Hazinesi'ne '2.5 liralık' bir tazminat davası açtı. Olayların futbolun dışına çıktığını düşünen Yıldınm'ın, bu şekilde eskiden 'top toplayıcı çocuklara' takılan lakaptan (2.5'luk) esinlenerek soruşturmayı yürütenlere göndermede bulunduğu iddia edildi.

“En hak edilmiş şampiyonluk” Copa America'da Uruguay forması giyen Fenerbahçeli Lugano'dan mesaj var: Turnuvaya rağmen Türkiye'deki şike operasyonunu yakından takip eden Sarı-Lacivertli oyuncu "Özellikle ligin ikinci yarısındaki maçlara bakıldığında hepsinde alın terimizin olduğu görülür” dedi.

FANATİK: “Bitsin bu belirsizlik”
Futbolcularını saha dışı etkenlerden futbola çekmek için büyük çaba harcayan Aykut Kocaman'ın, Süper Kupa maçının oynanıp oynanmayacağı belirsizliği yüzünden sıkıntı yaşadığı belirlendi.

“Emre'nin ateşi, herkesi sardı” Başta Semih ve Volkan olmak üzere tüm yerli futbolcular, Emre Belözoğlu'nun, "Bank Asya'da olsak bile son sözümüz Fenerbahçe" sözünü kendilerine ilke edindi: Sonuna kadar Fenerbahçe.

“Dia’nın ilacı özel antrenör” Senegalli yıldızın, sezon başından beri bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan gözetiminde, özel program doğrultusunda idman yaptığı belirlendi.

MİLLİYET: “Tutukluluğa itiraz”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'm avukatı İbrahim Şahinkaya, hakim Hadi Çağdır’ın kararını düzeltmesini, olmaması durumunda kefaletle serbest bırakılmasını istedi. Şahinkaya buna gerekçe olarak Yıldırım'in sağlığını gösterdi.

AKŞAM: “Kanarya’ya giriş yasak”
Fenerbahçeli taraftarlar kafese koydukları iki ‘Kanarya’yı Başkan’a götürdüler. Ancak cezaevine sokamadılar. Taraftarın 19.07 Dünya FenerbahçelilermGünü’ndeki ziyaret planları da suya düştü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam