Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bank Asya panorama

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/03/2012 - 12:02 GMT+3

İşler belki de düzelmeyecek şekilde karıştı! Beş haftada 10 puan kaybeden Elazığspor sağlam dursa da, üst üste iki maçını kaybeden Kasımpaşa’da Uğur Tütüneker istifa etti. Sezonu ilk ikide kim tamamlayacak kimse bilemez! Peki ya kimler düşecek? Serhat Ramay’dan Bank Asya 1. Lig’de haftanın notları…

karşiyaka

Görsel kaynağı: AA

Bank Asya 1. Lig’de kim çıkacak kim düşecek? Hakikatli soru hâlâ yanıt bekliyor. Uzun süredir liderlik koltuğunun tek hakimi Elazığspor’un beş haftada kaybettiği 10 puan, Kasımpaşa’nın üst üste iki maçtan mağlup ayrılması kafaları karıştırdı. Rüzgarı arkasına alan Akhisar Belediye’nin yeniden yükselişi, Konyaspor’un inadı, Çaykur Rize’nin şeytanın bacağını kırması ve son olarak Boluspor’un topladığı puanlar, doğrudan Süper Lig’e kim çıkacak sorusunu çok bilinmeyenli bir denkleme çevirdi.
Uğur Tütüneker yine pes etti
Geçen sezon Mor Menekşeler ile Süper Lig’e çıkan Metin Diyadin değil de Uğur Tütüneker olabilirdi, olmalıydı. Ancak ligin boyu bir hayli kısaldığında gelen üst üste mağlubiyetler nedeniyle Tütüneker paniğe kapıldı ve çıkışı istifada gördü. Belki Orduspor’da teknik direktörlük yapmanın imkansız olduğuna karar vermişti. O kriz haftalarında yenilen gollerde defansın düştüğü hatalar kabul edilir gibi değildi. Sonrası malum, Metin Diyadin geldi ve Orduspor’u play-off sonrası Süper Lig’e çıkardı. Peki bu sefer ne oldu? Ligi domine eden Kasımpaşa ile adım adım Süper Lig’in basamaklarını tırmanan Uğur Tütüneker, üst üste yaşanan Akhisar Belediye ve Gaziantep Belediyespor yenilgilerinin ardından bir anda istifa etti. An itibariyle elimizde çok fazla veri yok. Ancak Uğur Tütüneker’in kriz yönetme konusunda pek de mahir olduğunu söylemekten kim alıkoyabilir ki beni! Lacivert-beyazlılar önceki hafta Akhisar Belediye’ye 2-1 bu hafta ise Gaziantep Belediyespor’a 4-1 mağlup olsa da zirveyle arasındaki puan farkı sadece iki. Ve ironiye bakın ki, Kasımpaşa’nın yeni teknik direktörü için ismi geçenlerden biri yine Metin Diyadin!
Çaykur Rize şeytanın bacağını kırdı
Dış sahada dendiğinde Çaykur Rize’den aslanı, kaplanı yok! Ya iç saha? Deplasmanda 14 maçta 27 puan toplayan yeşil-mavililer aynı başarıyı kendi evinde gösteremedi. Bu tersliğin bir an önce düzeltilmesi gerektiğinin farkında olan Giray Bulak, Kartalspor’la oynadığı maç öncesi bambaşka şekilde motive etti takımını. Geriye düştüğü maçta Jallow’un iki kafa golüyle rakibini alt eden Çaykur Rize, liderle arasındaki puan farkını beşe indirdi. İlk iki için umutlar artık daha güçlü.
Akhisar ikinciliği kaptı
Son iki haftada en büyük rakipleri patır patır dökülürken altı puan toplayan Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri ikinci sıraya yerleşti. Son sekiz haftada 16 puan toplayan Akigolar, sezonun ikinci yarısında karşılaştıkları terslikleri de yenmeyi başardı. Artık ilk ikinin en güçlü adaylarından biri.
Hayal kırıklığı mı sürpriz mi? İkisi de
Gücünü özkaynaklarından, teknik direktör Sait Karafırtınalar’ın üstün oyun okuma yeteneğinden ve taktik zekasından alan Bucaspor, kan ter içinde bir kümede kalma savaşı veren Giresunspor’a 3-0 mağlup oldu. Bu Fırtına açısından hayal kırıklığı, Giresunspor açısından da bir sürprizdi. Bu sonucun ardından play-off hedefi için mücadele eden Bucaspor’un altıncı sıradaki Boluspor ile arasındaki puan farkı beşe yükseldi.
Karşıyaka bu kez başaramadı
Ligde neredeyse tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan Karşıyaka, Reha Kapsal’ın istifasının ardından takımın başına geçen Mustafa Uğur ile yeniden toparlandı. Bir ara play-off cangılıyla arasındaki farkı ikiye kadar düşüren Kaf Kaf, yeniden suskunluk sarmalında. Buca mağlubiyetiyle inişe geçen yeşil-kırmızılılar, Kartalspor yenilgisinin ardından bu hafta da Denizli ile 1-1 berabere kaldı. Maçta bir de penaltı kaçıran Karşıyaka, Haluk Türkeri’nin son saniye golüne engel olamayınca bir puana razı oldu.
Göztepe yükseliyor
Üç İzmir takımı arasında ince kırmızı hatta en yakın olanı Göztepe. Ancak son haftalarda topladığı puanlar İzmir ekibine bir hayli moral kazandırdı. Buca ve Karşıyaka’nın hemen ardından 13. sırada yer alan sarı-kırmızılılar bu hafta Sakaryaspor’u tek golle mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam