Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

karsiyaka goztepe derbi carsi taraftar lideri taner utukerli yali grubu behcet senozhur

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/10/2012 - 13:09 GMT+3

İzmir’de bir haftadır gündem, 28 Ekim’deki Karşıyaka-Göztepe derbisinde tribünlerin taraftarlar arasında yarı yarıya paylaşılması. Eurosport.com Türkiye iki kulübün taraftar gruplarıyla konuyu değerlendirdi.

karsiyaka, goztepe

Görsel kaynağı: AA

28 Ekim’de İzmir Atatürk Stadı’nda oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinde, tribünlerin yarı yarıya paylaştırılma önerisiyle başlayan tartışma devam ediyor. Yeni Asır gazetesi, konuyla ilgili yaptığı haberlerle öne çıkıyor.
Atatürk Stadı’nda Göztepeli taraftarlara bir kale arkasını açabilmek için nabız yoklanıyor. Kale arkasının kapasitesi 12 bin kişi. Bu karar İl Güvenlik Kurulu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın onayıyla uygulamaya konabilir. Polis için ayrılacak güvenlik koridorları hesaplandığında, Göztepeli taraftarlara 8 bin kişilik yer kalıyor. Eğer bu öneri kabul edilirse neler olabilir ya da iki kulübün taraftarları tribünleri yarı yarıya paylaşmaya nasıl bakıyor? Eurosport.com Türkiye araştırdı.
Karşıyaka Çarşı Grubu lideri Taner Ütüklerli büyük endişe duyuyor:
Kesinlikle yanlış bir adım. Eğer stadı taraftarlar yarı yarıya bölüşürse bunun ikinci maçı olmaz. İkinci maçta hiçbir Karşıyakalı olmaz. O güvenliği emniyet alamaz. Üzücü şeyler olabilir. Bizim derdimiz bunun önüne geçmek. Burada amaç tamamen para kazanmak. Özellikle bizim başkanın amacı bu. ‘Ne şeytanı gör, ne salavat getir’ diye bir söz var, çok doğru. İstanbul’da büyük maçlara seyirci bile sokmuyorlar. Göztepe ile Karşıyaka kedi ile fare gibi. Çünkü bu ayrı bir olay.

kskcarsi.org sitesinin koordinatörü Sezai Ütüklerli, bir haftadır yüzde 50 önerisinin uygulanmaması için mücadele verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: Biz kesinlikle %50 dağılımının olmasını istemiyoruz. Karşıyaka taraftarı Buca maçına girememişti mesela. Ama Karşıyaka-Göztepe maçı böyle bir uygulamanın gündeme getirilmesini anlamak mümkün değil. Tek isteğimiz var, kimsenin canı yanmasın.
Göztepe Yalı Derneği Taraftar Grubu’nun lideri Behçet Şenözhür, derbinin taraftarla anlam kazanacağını düşünüyor:
Çarşı Grubu’nun çekinceleri var. Olay çıkmasın diye kaygıları var. Biz, derbinin tadınının seyirciyle çıkacağını düşünüyoruz. İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. İki takım da İzmir’in en çok taraftara sahip kulüpleri. Emniyet ile valilik bu konuda önlem alamayacak durumda değil. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye yapılanlar da yanlış bana göre. Kale arkaları 10 bin kişilik. Bir kale arkasını bize verebilirler. İki kulübün de 80 bin kişilik seyirci rekoru var. Bunu ayarlamak çok zor değil. Gerekiyorsa bir araya gelir konuşuruz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam