Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Osmanlıspor teknik direktörü Osman Özköylü'ye tepki

Eurosport Türkiye

Güncellendi 08/12/2014 - 16:34 GMT+2

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'ye yayımladığı mesajla kınadı.

PTT 1. Lig'te Kayserispor ile Osmanlıspor Kadir Has Stadyumu'nda karşılaştı. Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü maç sonunda düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile tartıştı.

Görsel kaynağı: Eurosport

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, dün PTT 1. Lig'de Kadir Has Stadyumu'nda oynanan Kayserispor- Osmanlıspor karşılaşması esnasında ve sonrasında, Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'nün takındığı tavrın bir spor adamına yakışmadığı ifade edildi.
Maç esnasında top toplayıcı çocuğa yönelik hareketi nedeniyle iki takım oyuncularının gerilmesine neden olan Özköylü'nün tavrının spor adına üzücü olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Futbolda yenmek de yenilmekte elbette vardır. Ancak daha ilk dakikalardan itibaren bunu kabullenemeyerek sürekli ortalığı karıştırma çabası içine giren Özköylü'ye ilk uyarının da maçın orta hakemi Fırat Aydınus tarafından yapılması dikkat çekmiştir. Sahada istediğini elde edemeyen Özköylü'nün maç sonundaki basın toplantısında bayan televizyoncu başta olmak üzere basın mensuplarına sözlü saldırıda bulunup tehdit etmesi kabul edilir bir durum değildir. Sonuç olarak, Kayseri'de de görev yapmış ve Kayseri Erciyesspor'un bugün Süper Lig'de olmasında büyük emeği geçen biri olan Osman Özköylü'nün Kayserispor maçı esnasında ve sonrasındaki tutum ve davranışlarını kınıyoruz."
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), PTT 1. Lig'deki Kayserispor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarıyla tartışan Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'ye tepki gösterdi.
TSYD'den yapılan açıklamada, Kayserispor’la oynadıkları ve kaybettikleri maç sonrası basın toplantısı için salona giren Osman Özköylü'nün, medya mensuplarına karşı hakaret içeren ve öfke dolu sözlerinin, Türk futbolunda yanlış giden bir başka olaya damga vurduğu kaydedildi.
"Soru sormak veya basın toplantısında teknik direktörlerin söylediklerinden haber çıkarmak için vakitlerini ayıran meslektaşlarımızın, hiç kimse tarafından azarlanmak veya hakaret görmek, hak ettikleri bir durum değildir" ifadeleri kullanılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Bugüne kadar binlerce kez basın toplantılarını izlemiş arkadaşlarımız, ilk defa bu kadar çirkin ve yakışıksız bir olayla karşı karşıya gelmişlerdir. Sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını alkışladığımız bu dönemde, teknik direktörler için de, aynı sözlerin geçerli olmasını dilemekteyiz. Osmanlıspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Osman Özköylü’nün dikkatini çekmeli ve kendisi de derhal yanlış bir davranış sergilediği meslektaşlarımızdan özür dilemelidir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam