Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig'in son bileti dumanlar altında Göztepe'nin

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/06/2017 - 06:35 GMT+3

Sahaya atılan meşaleler sebebiyle sık sık durmak zorunda kalan playoff finalinde rakibi Eskişehirspor'u seri penaltı atışları sonucunda mağlup eden Göztepe, Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Göztepe, Süper Lig'e katılım hakkı elde etti

Görsel kaynağı: AA

TFF 1. Lig playoff finalinde Göztepe, rakibi Eskişehirspor'u normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta seri penaltı atışları sonucu 3-2 mağlup ederek Süper Lig'e yükseldi.
Antalya Stadyumu'nda oynanan ve sahaya atılan meşaleler sebebiyle sık sık ara verilen final mücadelesinde ilk gol 53. dakikada Eskişehirsporlu Chico Ofoedu'nun ayağından geldi. Geri düştükten sonra rakip kalede baskısını artıran Göztepe, aradığı golü 90+5'te Adis Jahovic'le buldu ve mücadeleyi uzatma devrelerine taşıdı.
30 dakikalık uzatma bölümünde iki takım da skoru değiştiremedi ve Süper Lig'e yükselecek son takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışları sonucunda rakibine 3-2 üstünlük kuran Göztepe, bu sezon Süper Lig'e yükselen son takım oldu.
Yılmaz Vural yönetimindeki Göztepe böylelikle 15 sene sonra yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.
TFF 1. Lig'i ilk iki sırada tamamlayan Sivasspor ve Yeni Malatyaspor, Süper Lig biletini daha önce takımlar olmuştu. Süper Lig'den düşen Adanaspor, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor ise önümüzdeki sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam