Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Kupası - Eskişehirspor ilk galibiyetini Mersin'den aldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/01/2013 - 21:00 GMT+2

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde Eskişehirspor, konuk ettiği Mersin İdman Yurdu’nun 3-1 mağlup etti.

eskişehirspor mersin idman yurdu

Görsel kaynağı: AA

İlk yarısı kar yağışı altında oynana maçtaki ilk tehlikeli atağı ev sahibi geliştirdi. 7. dakikada Dede'nin sol kanattan Mersin İdman Yurdu ceza sahası içine yaptığı sert ortada Kamara, topu bekletmeden kaleye gönderdi. Kaleci Orkun, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Karşılaşmaya hızlı giren Eskişehirspor, 14’te Tello’nun kornerinde, Servet'in kafası ile ile gole yaklaştı ama kaleci Orkun’u bir kez daha aşamadı. 20’de Kamara bu kez zuaklardan şansını denedi Orkun bir kez daha geçit vermedi.
Ev sahibi aradığı golü 22’de buldu. Necati’nin ara pasında kaleci ile karşıya kraşıya kalan Erkan Zengin fileleri bulup Eskişehirspor’u öne geçirdi.
Golden sadece dört dakika sonra beraberliğe yaklaşan Mersin İdman Yurdu’nda Nduka, önce kaleci Boffin’e takıldı. Seken topu önünde bulan golcü oyuncu bu defa da meşin yuvarlağı auta gönderdi.
Devrenin bitimine iki dakika kala bu defa Tello, Causic’i kaçırdı. Eskişehirspor’un 20 yaşındaki yeni transferi Orkun’u mağlup edip farkı ikiye çıkardı.
İkinci yarıda daha etkili olan taraf ise konuk takım oldu. Rakip kalede daha fazla gözüken Mersin İdman Yurdu, Nduka’nın serbest vuruştan attığı golle 50’de farkı bire indirdi.
Maçın son bölümünde riskleri alan Mersin’e cezayı Eskişehirspor Necati ile kesti. 85’te sağ kanattan gelen ortayı kafayla ağlarla buluşturan tecrübeli futbolcu maçın skorunu ilan etti.
Türkiye Kupası’nda ilk maçlarını galibiyetsiz geçen iki takımın mücadelesinde üç puanı alan taraf Eskişehirspor oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam