Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Kupası - Fenerbahçe 1461 Trabzon'u 2-0 yendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/01/2013 - 10:52 GMT+2

Türkiye Kupası A Grubu’nun ikinci maç haftasında Fenerbahçe, deplasmanda 1461 Trabzon’u son bölümde bulduğu gollerle 2-0 yenip puanını 6’ya yükseltti.

fenerbahçe Semih Şentürk

Görsel kaynağı: AA

Türkiye Kupası’nın grup aşamalarında 3 puanı bulunan Fenerbahçe, henüz galibiyeti bulunmayan 1461 Trabzon’a konuk oldu.
Maça atak başlayan 1461 Trabzon oldu. Sağ kanattan Barış ve Göksu ile etkili gelen Karadeniz ekibi golü bulamadı. 10 dakika geride kalırken Fenerbahçe ilk ciddi pozisyonuna girdi. Cristian Baroni’nin kullandığı frikikte kaleci Fatih Öztürk başarılıydı.
Gergin bir atmosferde süren karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıya taktik değişiklik yapıp çift forvete dönen Aykut Kocaman, orta sahadan Selçuk’u çıkartıp forvete Semih Şentürk’ü koydu.Kocaman ayrıca sol bekte oynayan Caner Erkin’in yerine ise Gökhan Gönül’ü yerleştirdi.
Değişikliklerden sonuç alamayan sarı-lacivertliler, baskı kurduğu dakikalarda kalesinde tehlike gördü. 67’de kontratak yakalayan Trabzon ekibinde Yusuf kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Mert Günok gole izin vermedi.
79’da ise Fenerbahçe gol çok yaklaştı. Semih’in pasında ceza sahasında topla buluşan Stoch müsait pozisyonda skor tabelasını değiştiremedi.
Maçın son bölümüne doğru ataklarını yoğunlaştıran sarı-lacivertliler, aradığı golü 84’te buldu. Stoch’un ara pasıyla hareketlenen Gökhan Gönül’ün şık ortasına iyi yükselen Semih, skoru 1-0’a getirdi. Gollerin arka arkaya geldiği Avni Aker'de 87. dakikada Kuyt sahne aldı. Kazanılan kornerde ceza sahasında bomboş kalan Hollandalı takımını rahatlattı.
Kalan anlarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe gruplardaki ikinci maçını da kazandı. 1461 Trabzon ise puansız olarak yoluna devam edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam