Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Kupası - Fenerbahçe ve Sivasspor yarı finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/01/2013 - 20:32 GMT+2

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Fenerbahçe ile Sivasspor 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla iki ekip de yarı finale adını yazdırdı.

fenerbahçe sivasspor meireles rıza çalımbay

Görsel kaynağı: AA

İlk dört maçından da galip ayrılan sarı-lacivertliler, Sivasspor deplasmanı öncesinde kupada yarı finale kalmayı garantilemişti. Golsüz beraberliğin ardından puanını sekize çıkartan Sivasspor da grup aşamasının tamamlanmasına bir maç kala son dört biletini aldı.
Kar yağışı altın başlayan karşılaşmaya hız giren Sivasspor, 4. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında, Sercan'ın pasında ceza alanında meşin yuvarlağı göğsüyle önüne alan Eneramo'nun vuruşunda kaleci Serkan topu kontrol etti.
Grosicki 21’de soldan ceza alanına etkili ortasında kaleci Serkan, topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
Fenerbahçe Mehmet Topuz’un serbest vuruşu ile rakip kalede etkili oldu. 25’de ceza sahasına gelen topta Semih’in kafa vuruşu üstten auta gitti.
29’da. sağdan ceza alanına giren Eneramo'nun çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.
Oyunun son beş dakikasında rakip kalede daha etkili olan Fenerbahçe, 40’da Mehmet Topal 45’de Caner ile yakladığı pozisyonarda son pasları yapamayınca skor değişmedi ve ilk devre golsüz sona erdi.
Maçın ikinci devresinde de iki takım pozisyon üretmekte zorlandı. Sivasspor hızlı hücumlarda Eneramo ve Grosicki ile etkili olsa da aradığı golü bulamadı. Devrenin ne önemli pozisyonunda 86’da Suarez sol çaprazdan ceza sahasına girip yaptığı vuruşunda başarılı olamadı. Kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştiremeyince mücadele 0-0’lık sonuçla tamamlandı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe A Grubu’nu 13 puanla, Sivasspor ise 8 puanla tamamlayarak yarı finale kalan iki ekip oldular.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam