Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bursaspor-Galatasaray: 2-5 / MAÇ ÖZETİ

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/04/2014 - 10:51 GMT+3

Maç özeti! Galatasaray'ın Bursaspor'u 5-2 ile geçtiği 90 dakikanın özet görüntülerini Eurosport.com Türkiye aracılığıyla izleyin!

Sneijder

Görsel kaynağı: Eurosport

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Bursaspor'u deplasmanda 5-2 mağlup eden Galatasaray, finale yükselen ilk takım oldu.
Maçtan dakikalar
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını konuk takım gerçekleştirdi. 3. dakikada Galatasaray'ın sağ taraftan kazandığı korner atışını Selçuk İnan kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortada Melo'nun kafa vuruşunda kaleye giden topu, çizgi üzerinden Belluschi çıkardı.
6. dakikada gelişen Bursaspor atağında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Belluschi'nin vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti.
16. dakikada Bursaspor kontra atağında Ferhat Kiraz'ın sol taraftan ceza sahası içine gönderdiği pasta Fernandao'nun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kale direğinin yanından dışarı çıktı.
25. dakikada ev sahibi ekibin atağında Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ceza sahası içine gönderdiği topa müsait pozisyonda bulunan Fernandao dokunamadı. Meşin yuvarlak auta gitti.
29. dakikada Bursaspor öne geçti. Fernandao'nun Veysel Sarı tarafından düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Volkan Şen kullandı. Volkan Şen'in sol taraftan ceza sahası içine yaptığı ortada topa iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, Şamil Çinaz'ın kafasına çarpan meşin yuvarlak Galatasaray ağlarına gitti: 1-0.
33. dakikada Bursaspor farkı 2'ye çıkardı. Yeşil-beyazlıların sağ kanattan geliştirdiği atakta Şener Özbayraklı topu ceza sahası içine gönderdi. Fernandao'nun düzgün vuruşunda meşin yuvarlak 2. kez Galatasaray filelerine gitti: 2-0.
45+1. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Sarı-kırmızılı takımın atağında ceza sahasında Burak Yılmaz'ın pasında topla buluşan Sneijder'in vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 2-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı
picture

Galatasaraykı oyuncuların gol sevinci

Görsel kaynağı: Eurosport

50. dakikada Galatasaray eşitliği yakaladı. Bu dakikada gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içinde Bursaspor kaptanı İbrahim Öztürk'ün topa elle müdahale ettiğini belirleyen hakem İlker Meral, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2.
53. dakikada Galatasaray, öne geçen taraf oldu. Veysel Sarı'nın uzaktan vuruşunda kaleci Frey'den dönen topu ceza sahası içinde bulunan Burak Yılmaz düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 2-3.
58. dakikada Telles'in pasında topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun yaklaşık 30 metreden sert şutunda meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.
68. dakikada Galatasaray farkı 2'ye yükseltti. Bursaspor ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sabri Sarıoğlu, meşin yuvarlağı müsait pozisyonda bulunan Burak Yılmaz'a çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda top, 4. kez Bursaspor filelerine gitti: 2-4.
71. dakikada Bursaspor takım kaptanı İbrahim Öztürk'ün ceza sahası içinde yeniden elle oynadığını belirleyen hakem İlker Meral, ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Melo'nun kullandığı atışta top 5. kez Bursaspor ağlarıyla buluştu: 2-5.
76. dakikada Galatasaray atağında Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.
77. dakikada Bursasporlu Ozan Tufan'ın Galatasaray ceza sahası sağ çaprazından sert vuruşunda kaleci Muslera topu kayarak uzaklaştırdı.
89. dakikada Sneijder'in Bursaspor ceza sahası sol çaprazından sert şutunda kaleci Frey, topu kornere çeldi.
Karşılaşma 5-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.
picture

Felipe Melo attığı golden sonra sevincini Telles'le yaşadı

Görsel kaynağı: Eurosport

Stat: Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Serkan Gençerler, İsmail Şencan
Bursaspor: Frey, Şener Özbayraklı, İbrahim Öztürk, Civelli, Basser, Şamil Çinaz, Yasin Pehlivan, Volkan Şen, Ferhat Kiraz, Belluschi, Fernandao
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Veysel Sarı, Melo, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Sneijder, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 29 ve Dk. 33 Fernandao (Bursaspor), Dk. 45+1 Sneijder (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 17 Volkan Şen (Bursaspor), Dk. 17 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Bursaspor-Galatasaray maçı sonrası olaylar çıktı
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin 5-2 kazandığı karşılaşmanın ardından stat çevresinde gerginlik yaşandı.Atatürk Stadı'nda, maç, Galatasaray'ın 5-2 üstünlüğüyle devam ederken son dakikalarda bir grup yeşil-beyazlı taraftar, protokol tribününde oturan Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan ve diğer yöneticilere tepki gösterdi. Yönetim kuruluna istifa çağrısında bulunan ve protokol tribününe yabancı madde atan taraftarlar, tepkilerini karşılaşma bittikten sonra stat çıkışında da sürdürdü. Protokol tribünün çıkış kapısında bekleyen ve yönetimi protesto eden grup, Çevik Kuvvet ekiplerince biber gazı kullanılarak dağıtılmaya çalışıldı. Bu sırada yaşanan gerginlik sırasında birer polis ve taraftar, hafif yaralandı. Polis ekipleri, Kültürpark ve Altıparmak Caddesi yönlerine giden taraftarlara müdahale ederek uzaklaştırdı. Bu arada, Körüstan'ın, karşılaşmanın ardından koridorda maçın hakemi İlker Meral'e, "Siz hakkımızı yiyorsunuz, bu kadar küfrü ben yiyorum" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.
picture

Bursa'da gerginlik

Görsel kaynağı: Eurosport

Maçın ardından
Bursaspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Galatasaray'a 5-2 yenildikleri müsabakaya ilişkin, "Bana göre bu maçı İlker hoca, verdiği kararlarla Galatasaray'a hediye etti" dedi. Şengül, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray karşısında maça çok iyi başladıklarını, istekli ve arzulu oynadıklarını belirterek, ilk yarıda 2 gol birden bularak durumu 2-0'a getirdiklerini söyledi. İlk yarının uzatma dakikalarında son saniyelerde yedikleri golle oyuncularının soyunma odasına demoralize girdiğini bildiren Şengül, şunları kaydetti: "O golün etkisiyle arkadaşlarımız ikinci yarıya tedirgin başladı. Maçın kırılma anı, İlker hocamızın yarım metreden el kapalıyken karın bölgesine çarpan topa penaltı çalması oldu. Bizim takımın tüm enerjisini, sinerjisini aldı. Bana göre bu maçı İlker hoca, verdiği kararlarla Galatasaray'a hediye etti. Biz de bu kadar kırılgan olmamalıydık. Bizim de hatalarımız oldu. Kupadaki maceramız bitti. Artık ligde oynayacağımız maçlarda UEFA Kupası'na katılma mücadelesi vereceğiz."
Galatasaray cephesi
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ise karşılaşmanın ilk yarısına bakıldığında 2-0 yenik duruma düşmelerine rağmen sahada iyi bir Galatasaray olduğunu bildirdi. İlk yarıda yaptıkları hatalardan sonuçlanan goller yediklerini anlatan Mancini, "Daha sonra golü bulduk. İkinci yarıda çok gol atıp güzel bir galibiyetle buradan ayrılıyoruz" ifadesini kullandı. Bir gazeteci, Mancini'ye, "Skoru nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yöneltti. Futbol enteresan bir oyun olduğuna dikkati çeken Mancini, "Inter'de ilk sezonda iç sahada 13 maçta 13 beraberlik vardı. O zaman da çok iyi oynuyorduk ama galibiyet olmuyordu. Şimdi burada da 3 aydır galip gelemeyen bir Galatasaray var. Lige bakıldığında ise şampiyonluğa giden bir Fenerbahçe var. Futbol böyle garip bir olay" değerlendirmesinde bulundu. Mancini, "Bursaspor karşısında aldığınız bu galibiyet, antrenörlük kariyerinizde unutulmayacak maçlar arasına girdi mi" sorusunu ise "Bu maç, kariyerimdeki en önemli maçlar arasına girecektir. İlk yarıda 2 gol yedik. Tur atlamak için 3 gol atmamız gerekiyordu. Oyuncularım bugün hepsi gerçekten iyi mücadele etti. Bu karşılaşma, antrenörlük kariyerimde unutamayacağım maçlar arasına girecektir" diye yanıtladı.
picture

Galatasaraylı oyuncuların gol sevinci

Görsel kaynağı: Eurosport

Bursaspor başkanı hakkında şok iddia!
Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında evinde Galatasaray'a karşı ağır bir yenilgi alan Bursaspor'da Erkan Körüstan depremi yaşanıyor. Rövanş karşılaşmasında ilk yarıyı 2-1 önde kapatarak soyunma odasına rahat giden Bursaspor'da ikinci yarı yenen dört golün ve protokolde yaşanan olayların şoku yaşanıyor. İkinci yarıda üst üste yenen goller sonrası tribünlerin yönetime olan tepkisi artmış ve istifaya çağırmışlardı. Erkan Körüstan'ın bulunduğu protokol tribününde de olayların çıkması sonucu, başkanın yerini terk ederek stattan ayrıldığı iddia edildi. Yakın çevresine istifa edeceğini söyleyen Körüstan'ı yanındakilerin sakinleştirmeye çalıştığı belirtildi. Bursaspor Kulübü'nün bu istifa haberi ile ilgili en yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor
Galatasaraylı oyuncuların coşkulu sevinci!
Türkiye Kupası'nda finale yükselen Galatasaray'da oyuncuların yüzü gülüyor. Bursaspor'u 2-0 geriden gelip 5-2 yenen takımda soyunma odasında neşeli anlar yaşanıyor Uzun bir aradan sonra deplasmanda galip gelen sarı kırmızılı ekip bu gailbiyetş doyasıya kutluyor. İşte Galatasaray'ın resmi Instagram hesabından paylaşılan sevinç görüntüleri
Sarı kırmızılı oyunculardan birlik mesajı!
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2'nin rövanşında Bursaspor'u 5-2 mağlup eden Galatasaray'da oyuncular arasındaki birlik dikkat çekti. Özellikle Burak Yılmaz'ın attığı ilk golden sonra elele yedek kulübesine koşan futbolcular, son dönemde Galatasaray'da çıkan huzursuzluk söylentilerine adeta cevap verdi. Beraber kulübeye koşan Telles, Selçuk, Sneijder ve Burak Yılmaz beraberlik mesajı verdi. Galatasaray'ın attığı her golden sonra takım olarak büyük bir sevinç yaşaması dikkat çekiciydi.
Bursa'da sinirler gerildi!
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında sinirler gerildi. Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Bursasporlu Volkan Şen arasında başlayan tartışmaya teknik direktörlerde katıldı. Maçın 17.dakikasında yaşanılan ikili mücadele sonrası Volkan yerde kaldı. Yerde yatan Volkan ile konuşan Burak Yılmaz arasında bir anda tartışma başladı. Bursasporlu futbolcular pozisyon sonrası sinirlenen Burak'ı sakinleştirmeye çalışırken, Bursaspor teknik direktörü İrfan Buz saha kenarına gelerek sarı-kırmızlı futbolcuya uzaklaşmasını söyleyince Burak daha da sinirlendi.
Gerilen bu ortamda sahaya girip Burak'ı kenara çeken isim ise Galatasaray teknik direktörü Robertoı Mancini oldu. Burak'ı yaka paça tutup çeken Mancini, gerilimin büyümesine engel oldu. Hakem yaşanılan tartışma sonrası iki futbolcuyu da yanına çekip sarı kart gösterdi
picture

Galatasaraylı oyuncular gole seviniyor

Görsel kaynağı: Eurosport

Mustafa Çulcu: Penaltı yanlış
Bursaspor-Galatasaray maçında yaşanılan tartışmalı pozisyonları MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu değerlendirdi. Maçın ilk yarısında ikili mücadele sonrası yerde kalan Volkan Şen ile Burak Yılmaz arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Mustafa Çulcu, iki futbolcuya da verilen kartların doğru karar olduğunu belirtti. Yaşanılan pozisyon sonrası gerilen ortamı iyi süzen hakemin o kargaşada doğru kartlar çıkardığını söyledi.
İkinci yarının hemen başlarında Galatasaray'ın kazandığı ilk penaltı pozisyonunu da değerlendiren Mustafa Çulcu kararın yanlış olduğunu söyledi. Sneijder'in ortasında İbrahim'in koluna çarpan pozisyon için, kolun vücuda yapışık olduğunu söyleyen Çulcu "Penaltı kararı verilmemeliydi, kol doğal konumunda" şeklinde penaltıya açıklık getirdi.
Melo'dan tanıdık hareket!
Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u 2-0'dan gelerek yenen Galatasaray'da 5. ve son golü kaydeden Felipe Melo golden sonra köşe gönderine doğru giderek sevinicni yaşadı. Bu sırada dilini dışarı çıkaran Felipe Melo hatırlanacağı üzere Fenerbahçe derbisinde Emre Belözoğlu kırmızı kart gördükten sorna diliyle yaptığı hareket sebebiyle tartışmaların odak noktası olmuş, daha sonra da Etik Kurulu'na sevk edilmişti.
Yabancı cisim Yekta'nın yüzünü yardı!
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında Bursaspor’a konuk olan Galatasaray’da Yekta Kurtuluş’un kaşına yabancı bir cisim isabet etti. Bursaspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta üst üste gollerle öne geçen Galatasaray’da sevinç oldukça fazlaydı. Felipe Melo’nun 71. dakikada penaltıdan attığı gol sonrasında saha kenarında sevinen Galatasaraylı futbolculara Bursaspor tribünlerinden yabancı cisim yağdı.
Galatasaraylı Yekta Kurtuluş kaşına isabet eden çakmak nedeniyle kısa süreli sakatlık yaşarken kafasında oluşan kanama sağlık ekibi tarafından müdahale edilerek durduruldu. Nefesleri kesen karşılaşmanın özellikle 2.yarısında Galatasaray'ın arka arkaya bulduğu gollerin ardından Bursaspor tribünlerinden sahaya yabancı maddeler atıldığı görüldü. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin bulunduğu yedek kulübesine su şişeleri ve bozuk paralar fırlatıldı. İtalyan teknik adam kendisine fırlatılan bozuk parayı yerden aldı ve cebine attı
Mancini önce kupayı alıyor sonra ligi!
İtalyan teknik adam, bugüne kadar çalıştığı kulüplerde lig şampiyonluğundan önce, kupa şampiyonluğu yaşadı. Eğer Galatasaray finalde Türkiye Kupası’nın alırsa, Mancini’nin ilginç istatistiği devam etmiş olacak. Daha önce görev aldığı Fiorentina, Lazio, Inter ve Manchester City’de böyle bir kariyer oluşturan İtalyan Hoca, bunu Galatasaray’da da başarmak istiyor. Fiorentina’da kazandığı İtalya Kupası’nın ardından ertesi sezon Lazio’da görev alan 49 yaşındaki antrenör, o sezonda da İtalya Kupası’nı kazanmayı başardı. 2004′te Inter’e geçen başarılı teknik adam o sezon hem İtalya Süper Kupası’nı hem de İtalya Kupası’nı bir kez daha kazandı. 2005/06 sezonunda yine sezona ‘İtalya Süper Kupası’yla başlayan Mancini, aynı sezon sonu dördüncü kez İtalya Kupası’nı kazandı. 2007/08′de de Inter ile bir kez daha Roma’yı saf dışı bırakan ve son kez ‘İtalya Super Kupası’nı kaldıran Mancini, 2010/11′de Manchester City ile Federasyon Kupası’nı almayı başardı.
Abdurrahim Albayrak: Gelenler gidenleri aratıyor!
Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, başkan Ünal Aysal'ı Bursaspor-Galatasaray maçı sonrası eleştiri bombardımanına tuttu. İşte Albayrak'ın sözleri; "İki sene üst üste şampiyon olmuş, çok başarılı olmuş bir yönetimi neden bozduğunu, neden seçim kararı aldığını anlamış değilim. Melo da gördünüz çok iyi şeyler söyledi. Neden bu ortamı bozdu anlamıyorum. Ali Dürüst, çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğum bir insan. Bir tarafta mali işleri bilen, çok iyi bir Refik Arkan. Ali Gürsoy, Adnan Öztürk, Celal Gürcan... Hepsi takımdan koparıldı. Ali Dürüst beni uyku hapı ile uyutuyordu. Galatasaray'ın yeni transferlerine bakarsak, gidenlerden iyi bir isim değil. Riera'ya bakıyorsunuz, top ayağına yakışıyor. Para verip gönderdik. Amrabat da öyle. Biz görevde olsak bu transferler yapılmazdı"
Mancini bozuk para topladı!
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray'ın Bursaspor'u 5-2 mağlup ederek finale yükseldiği maçın son dakikalarında ilginç bir olay yaşandı. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, müsabakanın son anlarında tribünlerden atılan ve yedek kulübesinin etrafına düşen bozuk paraları tek tek topladı. İtalyan teknik adam karşılaşmanın son düdüğüne kadar paraları elinde tuttu. Mancini, daha sonra cebine koyduğu bozuk paraları stat çıkışında yanına gelen bir çocuğa verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam