Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe - Fethiyespor: 1-2 / Maç özeti ve golleri burada! İZLEYİN!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/12/2013 - 00:11 GMT+2

Son iki yılın Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, 4. tur maçında Fethiyespor'a 2-1 yenilerek kupaya erken havlu attı. Unutulmayacak Fenerbahçe - Fethiyespor maçının özetini buradan izleyebilirsiniz.

Fenerbahçe - Fethiyespor

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe'ye Türkiye kupası 4. tur maçında Pendik maçı gibi Fethiyespor darbesi. Fenerbahçe'nin Fethiyespor maçını 2-1 konuk ekip Fethiyespor kazandı. Fenerbahçe - Fethiyespor maç geniş özet ve golleri ise burada!

Fenerbahçe - Fethiye maç özeti ve golleri burada!

Türkiye Kupası 4. tur maçında Süper Lig lideri Fenerbahçe ile 1. Lig'in sonuncusu Fethiyespor karşı karşıya geldi.
Karşılaşmaya hızlı giren Fenerbahçe, 5. dakikada Webo ile gole yaklaştı ama skor tabelası değişmedi. 19'da Hasan Ali kaleyi yoklarken, 29'da Baroni'nin şutunu kaleci Ndock savuşturdu.
Devrenin uzatmalarında ise gol geldi. Yapılan ortaya ters bir kafa vuran Sabri, Fenerbahçe'nin maçta 1-0 öne geçmesine sebep oldu.
İkinci yarıda yine oyun kontrolü Fenerbahçe'deydi ama dakikalar 77'yi gösterdiğinde Fethiyespor Onur ile skoru dengeledi.
83'te ise konuk ekip Fethiyespor 2-1 öne geçti. Soldan gelişen atakta Ahmet Aras net bir vuruşla Akdeniz ekibine turu müjdeledi. Kalan anlarda gol çıkmadı ve Fethiyespor kupada bir üst tura çıktı.
Maçtan dakikalar
5. dakikada Holmen'in kafayla indirdiği topla sağdan ceza alanına giren Mehmet Topuz'un şutunda, kaleci Ndjock'un ayaklarından dönen meşin yuvarlak, altı pasta Webo'ya çarparak auta çıktı.
23. dakikada sağdan Holmen'in ortasında ceza alanı içinde Webo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
25. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Onur Okan'ın ceza alanına gönderdiği topa Bekir İrtegün'ün ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Mert Günok'un kucağında kaldı.
27. dakikada Cristian'ın sağdan kullandığı korner atışında, kaleci Ndjock boşa çıkarken, ceza alanı içinde Bekir İrtegün'ün kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
29. dakikada Cristian'ın ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Ndjock son anda dokunarak meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
39. dakikada Selçuk Şahin'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Ndjock topu kontrol etti.
45+1. dakikada Fenerbahçe, Sabri Turgut'un kendi kalesine attığı golle öne geçti. Soldan ceza alanına giren Mehmet Topuz'un ortasında, ön direkte Sabri Turgut, ters bir kafa vuruşuyla topu kaleci Ndjock'un üzerinden filelere gönderdi: 1-0 Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
65. dakikada Salih Uçan'ın ceza alanı dışından vuruşunda, top üstten auta çıktı.
69. dakikada ceza alanının dışında kazanılan serbest atışı Salih Uçan hemen kullandı. Sağdan ceza alanına giren Holmen'in yerden kale önüne çıkardığı topa, müsait durumdaki Webo dokunamayınca, sarı-lacivertliler önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
77. dakikada Fethiyespor, skora denge getirdi. Gökhan Dincer'in soldan ortasında, ceza alanı içindeki Onur Okan kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek, eşitliği sağladı: 1-1
83. dakikada konuk takım öne geçti. Soldan ceza alanına giren Ali Dere'nin yerden ortasında, topu kontrol eden Ahmet Aras, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2
90+1. dakikada sağdan Kadlec'in ortasında, ceza alanı içinde Webo'nun kafa vuruşunda kaleci Ndjock üzerine gelen topu kontrol etti.
90+4. dakikada 3'e 1 gelişen Fethiyespor atağında, Ahmet Aras'ın pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Dere'nin vuruşunda, top kaleci Mert Günok'tan döndü. Dönen topa Ali'nin röveşata vuruşunda, top üstten auta gitti.
Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fethiyespor, 5. tura çıktı.
FETHİYESPORLU FUTBOLCULARDAN "YÜCE ATATÜRK" VURGUSU
Fethiyesporlu futbolcular maç öncesi seremonide üzerlerindeki tişörtlerdeki harflerle "Yüce Atatürk" yazdılar. Futbolcular, seremoni için sahaya dizildiklerinde üzerlerindeki formaları çıkardılar. Tişörtlerinin üzerindeki harflerle "Yüce Atatürk" yazan oyuncular, İstiklal Marşı'nı bu şekilde okudular. Futbolcular daha sonra bu tişörtleri de çıkardılar ve maçta giyecekleri formalarla kaldılar.
TARAFTAR MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının kupa mücadelesine ilgi göstermedi. Bu sezon Kadıköy'deki maçlarını büyük bir taraftar kitlesi önünde oynayan sarı-lacivertli takım bu kez az sayıda taraftarın bulunduğu tribünler karşısında mücadele etti. Karşılaşmada Fethiyespor'u yaklaşık 500 taraftarı misafir seyirci tribününde destekledi. Maç için Fethiye'den çok sayıda taraftar otobüslerle İstanbul'a geldi.
FETHİYESPOR TARAFTARINDAN SALİH UÇAN'A SEVGİ GÖSTERİSİ
Fethiyesporlu taraftarlar karşılaşma öncesi Fenerbahçeli futbolcu Salih Uçan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Fethiyeliler, tezahüratlarla Marmarisli olan Salih'i çağırırken, sarı-lacivertli futbolcu tribünlere giderek, taraftarların bu sevgisine alkışlarla karşılık verdi.
YOBO 3,5 AY SONRA SAHADA
Kupa mücadelesi Fenerbahçe'de, yabancı kontenjanına takılan ve lig mücadelelerinde az süre alan oyunculara yaradı. Sarı-lacivertli formayı son olarak 21 Ağustos'ta UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Kadıköy'deki Arsenal mücadelesinde giyen savunma oyuncusu Yobo, yaklaşık 3,5 aylık bir aradan sonra maça çıktı. Volkan Demirel'in yokluğunda, bu sezon 2 kez lig, 1 kez de TFF Süper Kupa mücadelesinde forma giyen kaleci Mert Günok da Yobo gibi 3,5 aya yakın bir sürenin ardından sarı-lacivertli kaleyi korudu. Sarı-lacivertli ekipte yabancı kontenjanına takılan Kadlec ve Holmen ile Hasan Ali Kaldırım da çeşitli sürelerin ardından ilk 11'de şans bulan isimler oldu.
FENERBAHÇE: 1 - FETHİYESPOR: 2 (MAÇ SONUCU)
Stat: Şükrü Saracoğlu Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Cevdet Kömürcüoğlu, Emre Suna
Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz (Dk. 82 Alper Potuk), Bekir İrtegün, Yobo, Kadlec, Selcuk Şahin, Salih Uçan, Cristian (Dk. 64 Emenike), Holmen, Hasan Ali Kaldırım, Webo
Fethiyespor: Sammy Ndjock, Birol Parlak, Gökhan Dincer, Sabri Turgut, Hakan Ateş, Kenan Karışık, Onur Okan (Dk. 90+5 Mustfa Aykut Turan), Emre Öztürk (Dk. 46 Ali Dere), Liridon Krasniqi, Artun Akçakın (Dk. 56 Emre Okur), Ahmet Aras
Goller: Dk. 45+1 Sabri (kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 77 Onur, Dk. 873 Ahmet Aras (Fethiyespor)
Sarı kartlar: Dk. 18 Birol, Dk. 42 Onur
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam