Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Kupası Finali: Galatasaray 3-2 Bursaspor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 03/06/2015 - 22:26 GMT+3

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray rakibini Burak Yılmaz'ın 3 golüyle 3-2 devirerek kupaya uzanan taraf oldu.

Galatasaray - Bursaspor

Görsel kaynağı: Eurosport

Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Bursaspor Bursa Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede tempo bir an olsun düşmezken 90 dakika sonunda gülen taraf Galatasaray oldu. Burak Yılmaz'ın hat trick yaptığı maçı 3-2 kazanan sarı kırmızılı ekip Süper Lig şampiyonluğunun ardından Türkiye Kupası'nı da kazanan ekip oldu.
Ligde 20. şampiyonluğunu alarak 4. yıldızı formasına ekleyen Galatasaray, Türkiye Kupası'nı da kazanarak büyük sevinç yaşadı. Galatasaray böylece 15 yıl aranın ardından hem lig hem de kupada mutlu sona ulaşmış oldu.
Maç içinde Sabri ile Melo'nun yaşadığı gerginlik ise finale damgasını vuran olaylar arasındaki yerini aldı.
Karşılaşmaya iki ekibin taraftarı da büyük ilgi gösterdi.
Maçtan dakikalar;
MAÇ HIZLI BAŞLADI: Bursaspor karşılaşmanın ilk dakikasında tehlikeli geldi Belluschi'nin ortasında Fernandao vurdu top direkten döndü ama hakem Bülent Yıldırım oyunu durdurmuştu.
SİNAN BOLAT HARİKA ÇIKARDI: Volkan Şen'in ortasında Fernandao vurdu top direkten döndü. Dönen topta Josue tamamlamak istedi ama Sinan Bolat harika bir kurtarışla golü önledi.
SABRİ'DEN BÜYÜK HATA: Savunmada topu Semih'e bırakmak isteyen Sabri arkasından gelen Bakambu'yu görmeyince topu kaptırdı. Bakambu topla ilerledi ve boş durumdaki Volkan'a bıraktı ama Volkan pozisyondan yararlanamadı.
VOLKAN GOLE YAKLAŞTI: Aziz'in pasında savunmanın arkasına kaçan Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya kaldı ama kötü bir vuruş yapınca Sinan golü önledi.
SNEIJDER GOLE ÇOK YAKLAŞTI: Sol kanattan Yasin'in yerden verdiği pasta ceza sahası içinde müsait durumda topa uzanan Sneijder'in vuruşu kalenin dibinden auta gitti.
OZAN KÖTÜ VURDU: Galatasaray savunmasının hatası sonucu topla buluşan Ozan sol çaprazdan ceza sahasına girdi müsait durumda kaleye vurdu ama şutu etkisiz kaldı.
PENALTI!!! Volkan Şen ceza sahası içinde yerde kaldı, Bülent Yıldırım yardımcısına da baktı ve penaltı noktaasını gösterdi.
GOOLLL!! 27’ - Penaltı atışında topun başına geçen Fernandao ağları havalandırdı ve Bursaspor 1-0 öne geçti.
ŞOK GERGİNLİK! Sabri ile Melo arasında bir gerginlik var. İki oyuncu da birbirinin suratına hamlede bulundu! Galatasaray yedek kulübesi sahaya girerek iki oyuncuyu ayırdı.
GOOLL!! 40’ - Galatasaray maça eşitlik getirdi. Korneri paslı kullanan Galatasaray'da top ceza sahası içinde bomboş durumdaki Burak Yılmaz'a geldi. Burak Yılmaz rakip fileleri havalandırdı: 1-1
Galatasaray - Bursaspor Burak Yılmaz
DEVRE: İlk yarı Fernandao ve Burak Yılmaz'ın karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.
BURSASPOR HIZLI BAŞLADI: Ceza sahası içinde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Bakambu döndü vurdu Galatasaray savunmasına çarpan top kornere gitti.
GOOOLLL!! Burak Yılmaz kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Selçuk İnan'ın ara pası ile topla buluşan Burak Yılmaz kalecinin ileri açıldığını farkederek yerden bir vuruş çıkarttı ve skoru 2-1'e getirdi.
BURSASPOR GOLE YAKLAŞTI: Belluschi'nin pasında yaşanan karambolde ceza sahasında topla buluşan Volkan Şen'in vuruşunda top Galatasaray savunmasına çarptı.
Galatasaray - Bursaspor
GOOLLL!! 58’ - Volkan Şen 2-2 yaptı! Bakambu'nun pasında topla buluşan Belluschi hiç beklemeden Volkan'a harika bir pas aktardı. Müsait durumdaki Volkan Şen rakip ağları havalandırarak skoru 2-2'ye getirdi.
GOOLL!! 60’ -Bursaspor gole sevinemedi bile! Burak Yılmaz takımını 3-2 öne geçirdi. Selçuk İnan'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Burak yerden sert bir şut çıkardı ve Harun'u mağlup etti: 3-2.
DİREK!!! Maçta tempo düşmüyor! Gelen ortada kafaya yükselen Fernandao vurdu top direkten döndü.
BURSASPOR GOL ARIYOR: Sol kanattan gelen ortada ceza sahsaında kimse topa dokunamayınca sağ çaprazdaki Şener topla buluştu Şener'in yerden sert şutunda Galatasaray savunmasına çarpan top direğin dibinden kornere gitti.
JOSUE'NİN GOLÜ GEÇERSİZ: Sinan'ın degajına müdahalede bulunarak topu alan Josue ağları havalandırdı ama gol geçersiz.
MAÇ SONUCU: Galatasaray karşılaşmayı 3-2 kazanarak sezonu çifte kupayla kapatıyor!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam