Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Süper Kupası - Drogba kupayı getirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/08/2013 - 00:13 GMT+3

Süper Kupa finalinde Galatasaray, Didier Drogba'nın uzatma dakikalarında bulduğu golle Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti ve kupayı müzesine götürdü.

Didier Drogba, Galatasaray.

Görsel kaynağı: AA

Son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe'yi buluşturan Süper Kupa finali Kayseri Kadir Has Stadı'na oynandı.
İki ekibin de golü düşünerek sahada yer aldığı ilk 45 dakikada henüz 4. dakikasında Sow'un şutu Muslera'da kaldı. 19'da ise Galatasaray gole çok yaklaştı. Amrabat ile başlayan atakta Drogba'nın şutunu Mert Günok kurtardı.
Bu pozisyondan dört dakika sonra ise Hasan Ali'nin getirdiği topta Moussa Sow net pozisyonda golü yapamadı.
30'da Melo uzaktan kaleyi yoklarken, 40'ta Mert Günok yine sahnedeydi. Drogba getirdi, Amrabat'ın yakın mesafeden şutunda genç kaleci gole izin vermedi.
İkinci yarı, geride kalan 45 dakikanın fotokopisi gibi başladı. Sneijder'in iki önemli şutunda Mert kalesinde yine devleşti. 58'de Drogba'ya kontrolsüz giren Bruno Alves sarı kart görürken, 63'te Portekizli defans bu kez Melo'ya müdahale etti ve ikinci kartını görüp kırmızı ile cezalandırıldı.
10 kişi kalan rakibinin üstüne giden Galatasaray, 76'da Hamit ve 78'de Selçuk ile gole çok yaklaştı ama pozisyonlardan bir sonuç çıkmadı.
90 dakikada gol sesi çıkmazken karşılaşma uzatma dakikalarına gitti.
Dakikalar 99'u gösterdiğinde Hakan Balta'nın ortasına yükselen Didier Drogba, Kadlec'in önünden topa vurdu ve meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0.
105'te Caner'in ortasında Kuyt'ın vuruşunda Muslera gole izin vermedi ve ilk uzatmanın sonuna gelindi.
İkinci uzatma bölümünün ilk dakikasında Caner'in şutunda Sow topa kafasını soktu ancak direğe de çarpan top dışarı çıktı.
Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, Didier Drogba'nın uzatma dakikalarında bulduğu golle Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti ve kupayı müzesine götürdü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam