Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Athletic Bilbao

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/03/2012 - 22:50 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao evinde Manchester United'ı üstün bir oyunla yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

bilbao

Görsel kaynağı: Reuters

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Athletic Bilbao evinde 3-2’nin rövanşında Manchester United’ı konuk etti. Eve konuk ekip hızlı başlarken, bu sürede sadece bir pozisyon üretebildi. Beşinci dakikayla birlikte üstünlüğü ele geçiren ev sahibi ayağa isabetli paslarla üstünlüğünü rakibine hissettirdi. 14. dakikada Muniain harika paslaşmalar sonunda ceza sahasına girdi. Vuruşunda top direkten döndü boş kaleye vuruşu tamamlayan De Marcos o kadar kötü vurdu ki top üstten auta çıktı.
Bu pozisyon adeta ev sahibin kamçıladı. Amorebieta, De Marcos vve Muniain ile ceza sahasında tehlikeli işler yapan Bilbao’da 23. dakikada Llorente sahneye çıktı. Ceza sahasına gelen havadan pasta topa gelişene çok şık bir vuruş yapan Bask forvet topu ağlarla buluşturdu.

Golden sonra da rakip kalade etkili olan ev sahibiydi. Hafta içinnde sakat olan ve maç saati oynaması kesinleşen Llorante 38’de yerini Toquero’ya bıraktı. Devrenin geride kalan kısmında başka gol olmayınca Bask ekibi soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci 45 dakikaya da iyi başlayan Bilbao oldu. 55’te ani gelişen atakta ceza sahasına girmeden topla buluşan Iraola, United savunmasını ipe dizdikten sonra topa vurdu ama şutu az farkla auta gitti. 65’te ise fark ikiye çıktı. Sağdan yapılan ortada karışan ceza sahasında De Gea topu önünde buldu. Marcos’un vuruşu savunmadan sekerek ağlarla buluştu. Ev sahibi etkinliğini sürdürürken Iraola, De Marcos ve Toquero yakaladıkalrı fırsatları değerlendiremedi.

80’de ceza sahasına girmeden Rooney harika bir plase ile topu ağlarla buluşturdu ve farkı bire indirdi. Geride kalan dakikalarda başka gol olamyınca turu geçen ev sahibi Athletic Bilbao oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam