Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş’a kötü sürpriz!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/09/2011 - 12:04 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Beşiktaş'ın rakibi İngiliz Stoke City, altı haftası geride kalan Premier Lig'de yedinci sırada. Dikkat çeken bir ayrıntı, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’a 8-0 yenildiği maçta forma giyen Crouch’un şimdi Stoke City’de oynaması.

peter crouch, liverpool, beşiktaş

Görsel kaynağı: Reuters

Premier Lig'de şu ana dek altı maça çıkan Stoke City, bu karşılaşmalarda iki galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi aldı. Siyah-beyazlı takımın rakibi, geride kalan haftalarda kendi sahasındaki maçlarda Liverpool'u 1-0 yenerken, Chelsea ile 0-0, son hafta da lider Manchester United ile 1-1 berabere kaldı.
Tuncay'ın eski takımı
Tuncay Şanlı'nın eski takımı olarak Türk sporseverlerin aklında yer eden İngiliz ekibi, Premier Lig'in orta sıra takımı olarak dikkati çekiyor.
Geçen sezon ligi 13. sırada bitiren İngiliz kulübü, en büyük başarısını ise yine geçen sezon Federasyon Kupası'nda (FA Cup) finale çıkarak başardı. Finalde Manchester City'nin rakibi olan İngiliz ekibi, 1-0 mağlup oldu.
Dört sezondur Premier Lig'de
Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olan Premier Lig'de yer alan Stoke City, bu organizasyonda dört sezondur mücadele ediyor. 2008-2009 sezonunda Premier Lig'e çıkan Stoke City, en büyük başarısını ise geçen sezon FA Cup'ta ilk kez finale çıkarak başardı.
Teknik direktörü Tony Pulis
1863 yılında kurulan Stoke City'nin başında iki sezondur Galli teknik adam Tony Pulis bulunuyor. Pulis, özellikle milli futbolcu Tuncay Şanlı'ya fazla şans vermemesiyle dikkati çekmişti. Kendi sahasındaki maçları 27 bin 500 kişi kapasiteli Britannia Stadı'nda oynayan İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldı.
Crouch’lu Stoke City kadrosu
Stoke City''de Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8-0 yenildiği Liverpool'un o zamanki kadrosunda bulunan Peter Crouch'un yanı sıra Honduraslı Wilson Palacios da dikkati çekiyor.
Kaleciler: Thomas Sorensen (Danimarka), Asmir Begovic (Bosna-Hersek), Carlo Nash (İngiltere)
Savunma: Danny Higginbotham (İngiltere), Robert Huth (Almanya), Matthew Upson (İngiltere), Andy Wilkinson (İngiltere), Ryan Shottan (İngiltere), Jonathan Woodgate (İngiltere)
Orta Saha: Glenn Whelan (İrlanda), Tom Soares (İngiltere), Marc Wilson (Kuzey İrlanda), Salif Diao (Senegal), Jermaine Pennant (İngiltere), Ryan Shawcross (İngiltere), Dean Whitehead (İngiltere), Michael Tonge (İngiltere), Rory Delap (İrlanda), Matthew Etherington (İngiltere), Diego Arismendi (Uruguay), Florent Cuvelier (Belçika), Wilson Palacios (Honduras)
Forvet: Kenwyne Jones (Trinidad Tobago), Ricardo Fuller (Jameika), Mamady Sidibe (Mali), Jonathan Walters (İngiltere), Peter Crouch (İngiltere), Cameron Jerome (İngiltere
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam