Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

eskisehirspor alican doser

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/07/2012 - 13:27 GMT+3

Alican Döşer, bu akşam oynanacak Eskişehirspor-St. Johnstone maçı öncesi şehirdeki havayı kokladı.

eskişehirspor

Görsel kaynağı: Eurosport

Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasıyla, dün gece Eskişehir'e gelen bir grup St. Johnstone taraftarı Eskişehir'de bir şölen havası estirdi. Yöresel kıyafetleri olan kilt ile gelen de vardı, tekerlekli sandalye ile takımını desteklemeye gelen de. Gece geç saatlere kadar eğlendiler, Eskişehirsporlu taraftarlar ile tezahüratta bulundular.
İskoç taraftarlar da, Eskişehirli taraftarlar ile aynı durumda. Onlar, G. Rangers'ın küme düşürülmesi sonucu katılmışlar Avrupa Ligi'ne, Eskişehirspor'da Beşiktaş'ın durumundan ötürü. Konuştuğumuzda diyorlar ki, "Biz Rangers'ı da Celtic'i de sevmiyoruz. Biz böyle bir takımız kimseye de sempati duymuyoruz. Dundee United mı? Onlardan nefret ediyoruz!"
Bugün kırmızı-siyahlıların 30 yıldır beklediği ilk Avrupa macerası. Stadyum gelin gibi süslenmiş adeta. Öğle saatlerinden beri çocuklar, evli çiftler, yaşlılar formalarını giyip çıkıyorlar dışarı. Çok beklediler bu günü, çok hayal ettiler çünkü. Şehirde tarif edilemez bir hava hakim. Kimse ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını bilmez hâlde. Fazla değil sadece dokuz sezon önce Eskişehirspor 2. Lig B Kategorisinde idi. Nazilli Belediyespor, Sidespor, Kahramanmaraşspor rakipleriydi onların. O günleri görenler anlatıyorlar şimdi yüzlerinde bir tebessümle, "Nereden nereye..." diye başlıyorlar cümlelere.
Dün gece bir baba-oğul dikkat çekti sokaklarda. Herkes dönüyor, bir daha bakıyordu çocuğa. Formasının arkasında yazan kelimeyi St. Johnstone’lu taraftarlar da merak etti onlara da tercüme ettik; onlarda da içten bir gülümseme. Bu maçın anlamını ondan başkası da anlatamaz hâliyle. Bu sebepledir ki, ona söyleyelim:
Günaydın çocuk. Tıpkı tüm Eskişehir gibi sen de heyecanlısın. Seni de bizim gibi uyku tutmamış. Mideni kemiren o his, senin de kahvaltını yapmana engel olmuş belli. O gün geldi çocuk. Çocukluk hayallerinden, beslediğin umutlardan sadece biri kapını çaldı bugün. Giy formanı, tut babanın elinden ve çık sokağa. Sokaklar karnaval yeri sanki. Formanın arkasında yazdığı gibi: "Hayallerine İnan" O hayaller sayesinde tutundu Eskişehirspor buralara. Belki şimdi olan bitenden pek haberin yok, takımın kazanıp kazanmaması sana pek de fayda sağlamayacak. Hayallerine inan be çocuk, sesinde yankı bulsun tavrın, bugün sakın susma; inanlar da hiçbir zaman kaybetmedi unutma.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam