Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Ligi - Basel'in rüyası devam ediyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/04/2013 - 00:47 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham'ı penaltılarla 4-1 eleyen Basel UEFA Avrupa Ligi'ndeki son yarı finalist oldu.

FC Basel, Tottenham Hotspur, Europa League, 2013

Görsel kaynağı: Imago

Londra’da oynanan dramatik ilk maçtan 2-2’lik sonuçla ayrılan iki takım bu akşam Basel’de karşı karşıya geldi. Geçen hafta sakatlanan Gareth Bale’in forma giyemediği mücadelede ilk golü bulan Tottenham oldu.
Jan Vertonghen’in ara pasında savunmanın hatası ile topla buluşan Clint Dempsey düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Bu sevinç dört dakika sürdü. Ev sahibi takım Salah ile beraberliği yakaladı. Marco Streller’in pasında topla buluşan Mısırlı golü yazdı.
Bu skor Belçikalılara yeterken, daha iyisi oldu. İkinci yarıda kazanılan köşe vuruşunda kaleci Brad Friedel topu sektirdi, Dragovic takımı öne geçirdi.
Yağışlı havada oynana mücadelenin bitimine dokuz dakika kala orta alandan yapılan ortada Clint Dempsey sağ kanatta kontrol eder etmez vurdu. Kalecinin büyük hatası Tottenham’a beraberliği getirdi.
89’da tek adam pozisyonundaki Streller’i düşüren Vertonghen kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Karşılaşmanın normal süresi 2-2 sonuçlandı ve yarım saatlik uzatma devresine geçildi. Uzatma dakikalarında 1 kişi fazla oynamanın avantajı ile yüklenen Basel bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Uzatma dakikalarında skor değişmeyince seri penaltılara geçildi.
Tottenham'ı penaltılarla 4-1 eleyen Basel UEFA Avrupa Ligi'ndeki son yaro finalist oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam