Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Ligi - Fenerbahçe evinde Gladbach'a mağlup

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/12/2012 - 22:00 GMT+2

C Grubu'nda son haftaya namağlup giren Fenerbahçe, liderliği garantilemenin rahatlığı ile çıktığı maçta Borussia Mönchengladbach'a evinde 3-0 mağlup oldu.

fenerbahce, borussia monchengladbach,

Görsel kaynağı: AA

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda son hafta öncesi liderliği garantileyen Fenerbahçe ile gruptan ikinci olarak çıkmayı garantileyen Gladbach, prestij mücadelesine çıktı.
İki takım da yedek ağırlıklı bir kadro ile sahadaydı. Alman ekip ilk dakikalarda rakip yarı alanda baskılı bir oyun ile başladı. Fenerbahçe organize olarak çıkmakta zorlanırken Gladbach, Hanke’yi savunma arkasına kaçırmanın planlarını yapıyordu. Dakikalar 22’yi gösterirken Tolga Ciğerci solda topla buluştu. Sağ ayağıyla harika bir plase göndererek takımını öne geçirdi.
28’de Bienvenu soldan ceza alanına giren Hrgota'yı durdurmak isterken penaltıya sebep oldu. Hanke beyaz noktadan hata yapmadı ve farkı ikiye çıkarttı.
İlk yarı bu sonuçla bitti. İkinci 45 dakikaya daha baskılı başlayan Fenerbahçe’ydi. Sarı-lacivertliler özellikle Stoch ve Krasic ile kanatları etkili kullanmaya çalıştı. Yapılan oyuncu değişiklikleri Fenerbahçe adına sonuç getirmedi. 79. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Younes, yine oyuna ikinci yarıda giren De Jong'a müthiş bir asist yaptı. Sol kanadı hallaç pamuğu gibi savuran Younes, kale alanındaki arkadaşına çıkarttı. De Jong'a dokunmak kaldı. Maçta başka gol olmadı.
Fenerbahçe bu sonuçla gruptaki ilk mağlubiyetini elde etti ve 13 puanda kaldı. Mönchengladbach ise grubu 11 puan ile bitirdi.
Grubun diğer maçında ise AEL, ağırladığı Marsilya'yı 3-0 ile geçti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam