Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Ligi - Fenerbahçe'nin UEFA'daki rakibi belli oluyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/12/2012 - 21:07 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi'nin C Grubu'nu lider olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin rakibi kura çekimi sonrasında belli olacak.

bekir irtegün fenerbahçe

Görsel kaynağı: Reuters

Marsilya, Borussia Mönchengladbach ve AEL Limassol ile bulunduğu C Grubu'nda liderliği beşinci maçlar sonunda garantileyen Fenerbahçe, Nyon'da yapılacak kura çekimini bekliyor. Kura çekimi Türkiye saatiyle 15:00'te İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.
12 grupta başarılı olan ikişer takımın ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek 8 takımın bulunacağı kura çekiminde Fenerbahçe seri başı olacak.
Çift maçlı eleminasyın sistemiyle oynanacak 2. turda ilk maçlar 14 Şubat'ta rövanşlar ise 21 Şubat'ta oynanacak.Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu seribaşı takımlar ilk maçlarını deplasmanda oynayacak. Aynı gruptan yükselen veya aynı ülke federasyonuna bağlı takımlar birbirleriyle eşleşemeyecek.
Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında Şampiyonlar Ligi'nden Dinamo Kiev, Ajax, Zenit ve BATE Borisov bulunurken, UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkan takımlardan da Atletico Madrid, Newcastle United, Stuttgart, Napoli, Anzhi, Inter, Basel, Tottenham, Levante, Sparta Prag ve Bayer Leverkusen yer alıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam