Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Ligi - Liverpool deplasmanda Udinese’yi mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/12/2012 - 21:57 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Udinese’ye konuk olan Liverpool, 1-0 kazanarak lider olarak son 32’ye kaldı.

Liverpool Udinese

Görsel kaynağı: Reuters

Haftaya ikinci olarak başlayan Liverpool, gruptan çıkma şansı mucizelere kalan Udinese’ye konuk oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi etkili başladı. Fakat savunmada hata yapmayan Liverpool dakikalar ilerledikçe oyuna ortak oldu. 12. dakikada milli oyuncu Nuri Şahin sakatlanarak yerini Shelvey’e bıraktı. 23’te Suso’nun asistinde fileleri havalandıran Henderson İngiliz temsilcisini öne geçirdi. Skor avantajıyla oyunun temposunu kontrol eden konuk ekip devreye 1-0 önde girmeyi başardı.

İkinci 45 dakikada galibiyet için yüklenen taraf Udinese oldu. Reina’nın koruduğu kalede pozisyonlar bulan İtalyan ekibi karşısında hızlı çıktığı dakikalarda etkili olan Liverpool farkı açmayı başaramayınca son dakikalar nefes kesti. 79’da ev sahibinde Pasquale kırmızı kart görürüken, iki takım da skoru değiştirmeyi başaramayınca Brendon Rodgers’ın takımı 1-0 kazanarak puanını 10’a çıkarttı ve gruptan lider olarak üst tura çıktı.

Young Boys’a galibiyet yetmedi
Liverpool ile aynı puanda olan Young Boys, sahasında Anzhi’yi ağırladı. İlk karşılaşmada rakibine 2-0 mağlup olan Young Boys, ikili averajı da almak için maça baskılı başladı. 38’te Zarate’nin fileleri havalandırmasıyla öne geçen İsviçre temsilcisi karşısında toparlanan Anzhi, ilk yarının son anlarında Ahmedov’un golüyle soyunma odasına 1-1 beraberlikle gidildi.

İkinci 45 dakikanın başında rakip yarı sahaya yerleşen Young Boys, 52’de Costanzo’nun golüyle tekrar öne geçti. Baskısını sürdüren ev sahibi karşısıdna 70’de Traore’nin kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Rus temsilcisi karşılaşmaya ortak olmayı başaramadı. Karşılaşmanın son dakikalarında sahneye çıkan Gonzalez karşılaşmanın skorunu 3-1 olarak tayin etti.

Young Boys sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılsa da Liverpool’un Udinese deplasmanında galip gelmesiyle 10 puanla gruptan çıkamadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam