Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Aykut Kocaman'ın Avrupa karnesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/04/2013 - 11:46 GMT+3

Lazio karşısında Avrupa sınavı verecek olan Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde bu sezon Avrupa'da büyük başarılara imza atıyor.

Aykut Kocaman

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe'ye UEFA Avrupa Ligi tarihinde ilk kez çeyrek final oynatan Kocaman, Lazio maçıyla 19. Avrupa sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Kocaman döneminde Avrupa kupalarında çıktığı 18 maçta 7 galibiyet ve 7 beraberlik elde ederken 4 yenilgi yaşadı. Bu dönemde rakip fileleri 18 maçta 23 kez sarsan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 18 gol gördü.
Aykut Kocaman döneminde 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Young Boys'a, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda da Yunanistan'ın PAOK takımına elenerek, Avrupa'ya erken veda eden Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunda ise futbolda şike soruşturması sürecinde men edildiği için UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamadı.
İkinci Avrupa macerasında büyük başarı
Fenerbahçe ile bu sezon ikinci Avrupa macerasını yaşayan Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde takımına çeyrek final oynatarak tarihi bir başarı yakaladı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımını eleyerek ilk kez Avrupa'da tur atlayan Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, play-off turunda Rusya'nın Spartak Moskova takımına elendi.
UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yer alarak Avrupa macerasını sürdüren sarı-lacivertliler, grubu lider tamamladı ve 2. tura yükseldi.
İkinci turda Belarus ekibi BATE Borisov'u eleyen Fenerbahçe, Kocaman ile birlikte bu kupada tarihinde ilk kez son 16 takım arasına kaldı. Üçüncü turda da Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını saf dışı bırakan sarı-lacivertliler, yine tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finali gördü.
Kocaman’ın tek yenilgisi
Kocaman önderliğindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 10 maçta sadece bir kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Almanya'nın Borussia Mönchengladbach karşısında sahadan mağlup ayrılan sarı-lacivertliler, 6 maç kazanırken 3 mücadelede mücadelede bir puana razı oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam