Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Aykut Kocaman: Agresif olun

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/02/2013 - 09:24 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi’nde BATE Borisov karşısında tur atlamak isteyen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, futbolculardan agresif olmalarını istedi.

aykut kocaman

Görsel kaynağı: AA

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecekleri BATE Borisov karşısında tur atlamak isteyen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, futbolculardan agresif olmalarını istedi.
AMK’nın haberine göre, Spor Toto Süper Lig’de zirvenin 6 puan gerisinde olan ve bu yıl Avrupa kupalarına büyük önem veren Fenerbahçe’de bir haftadır gündem BATE Borisov. Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalmak adına çekilen kurada Beyaz Rus ekibiyle eşleşerek büyük avantaj sağlayan sarı-lacivertliler, turu mutlak geçmek için yoğun mesai harcıyor.
Öyle ki Aykut Kocaman, BATE’yi kelimenin tam anlamıyla ezberledi. Büyük ve kapsamlı bir çalışma yapan 47 yaşındaki teknik adam, oyuncularına da rakiplerini anlattı. İşte Kocaman’ın BATE için takıma verdiği taktikler:
Hücümda yapılması gerekenler
“Rakibin orta alan adamlarına ve savunma merkezlerine basıp topu çıkartmayın. Rakip beklerin ve stoperlerin arkasına adam kaçırın. Devamlı arayın, hücum bölgesinde tempo yapın.”
Orta sahada yapılması gerekenler
“En az rakip kadar arzulu olun. Agresifliği elden bırakırsanız şansınız kalmaz. Bir an bile aksamamamız lazım. Eğer aksarsanız, domino etkisi gibi sekiz saniyede topu kalede görebilirsiniz. Toplu oyunda sakin kalmanız ve topu kaybetmemeniz çok önemli. Hleb’e top aldırmamak orta alanda başlasın.”
Savunmada yapılması gerekenler
“Rakibi hep yakın karşılayın, hatları kapatın. Defanstan oyun kurmamız lazım ama topu kaybetmemek daha önce geliyor. Eğer topu kaybederseniz, göstermelik pres yapacak olan BATE bile faturayı keser. Rodionov’a dikkat edin.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam