Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Fenerbahçe'yi BATE Borisov'u 1-0'la geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 21/02/2013 - 23:58 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Fenerbahçe, Belarus'un BATE Borisov takımını 1-0 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Cristian penaltı golünün sevincini Gökhan Gönül ile paylaşıyor

Görsel kaynağı: Reuters

Belarus'ta 0-0 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında cezası nedeniyle seyirci desteğinden yoksun mücadele eden Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Henüz maçın 6. dakikasında Cristian ile kaleyi yoklayan sarı-lacivertliler, 12. dakikada Salih ile yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremedi.
Karşılaşmanın 20. dakikasında 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğü tamamen eline geçiren ve rakip sahada oynamaya başlayan sarı-lacivertliler, ceza sahası içinde pozisyon üretmekte zorlandı. 44. dakikada Sow ile önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen Fenerbahçe, 45+1. dakikada Sow'un düşürülmesiyle kazanılan penaltıda Cristian ile golü buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya hızlı giren ise konuk takım oldu. 47'de kale sahasında topu önünde bulan Rodionov'un şutunu Volkan parmaklarının ucu ile kornere çeldi. 52'de ise Fenerbahçe maçı bitirme şansını Cristian ile kullanamadı. Webo yerden arka direkteki Cristian'ı buldu, Brezilyalı bomboş pozisyonda topu direğe nişanladı.
78'de Kuyt'un presi ile kapılan topu Gökhan ortaladı. Cezasının uzak köşesinde topu kontrol eden Sow'un şutu çerçeveyi bulmadı. Dört dakika sonrasında Semih kaleciden kaptığı tou Kuyt'a aktardı, Hollandalı müsait pozisyonda golü yapamadı.Kalan dakikalardan başka gol çıkmayınca 0-0'ın rövanşında Fenerbahçe, BATE Borisov'u 1-0'la geçip Victoria Plzen'in rakibi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam