Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Kanarya Çek şanssızlığını kırmak istiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/03/2013 - 12:03 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında yarın Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini eleyerek tarihinde ilk kez bir Çek ekibi karşısında tur atlamak istiyor.

viktoria plzen fenerbahçe

Görsel kaynağı: Reuters

Çek rakipleriyle elemeli turlarda daha önce 3 kez eşleşen sarı-lacivertliler, rakiplerine elenerek kupalara veda etti. Eleme turlarında Bohemians Prag, Sparta Prag ve Sigma Olomouc eşleşmelerinde turu geçemeyen sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarda Sparta Prag'ı iki maçta da yenmişti.
Çek ekipleriyle 10. maç
Fenerbahçe, Viktoria Plzen maçıyla Çek ekipleriyle 10. maçına çıkacak. Avrupa kupalarında Çek ekipleriyle bugüne dek 9 kez karşılaşan Fenerbahçe, 4 galibiyet aldı, 5 maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. 1983-84 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Bohemians Prag ile eşleşen sarı-lacivertliler, 1-0 ve 4-0'lık sonuçlarla rakibine yenilerek kupadan elendi.
Fenerbahçe, 1989-90 sezonunda aynı kupada 1. turda Sparta Prag'a deplasmanda 3-1, kendi sahasında 2-1'lik sonuçlarla iki kez yenilerek kupaya veda etti.
1992-93 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Sigma Olomouc ile karşılaşan sarı-lacivertliler, hafızalardan uzun süre silinmeyen 7-1'lik şok bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip ilk maçta kendi sahasında 1-0 yendiği Sigma Olomouc'a deplasmanda 7-1 yenilerek kupadan elendi. En son 2004-05 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Sparta Prag ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini iki maçta da 1-0'lık sonuçlarla mağlup etti.
Beşiktaş, Viktoria Plzen'i elemişti
Viktoria Plzen ise daha önce Türk takımlarından sadece Beşiktaş ile karşılaştı. 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda kendi sahasındaki ilk maçta 1-1 berabere kalan Çek ekibi, deplasmanda 3-0 yenilerek elenmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam